Чудото на природата, наречено джинджифил, се използва от хилядолетия за

Чудото на природата, наречено джинджифил, се използва от хилядолетия за ...

Чай от джинджифил: Дар от природата.

Чудото на природата, наречено джинджифил, се използва от хилядолетия за подправяне на храна и лечение на неразположения.
Джинджифилът произхожда от Азия и е цъфтящото растение от семейство Zingiberaceae. Коренът му, или стъблото, придава вкус на много видове храни, но е и древно билково лекарство за множество болести. Пиенето на чай от джинджифил може да помогне за всичко - от ставни и костни болки до превенция на рака.
Ползи от пиенето на чай от джинджифил
Облекчаване на болката
Джинджифилът се използва за лечение на възпаление от векове и сега тази практика има множество научни доказателства. Той е показан в няколко проучвания, за да помогне за облекчаване на болката от остеоартрит в частност на коляното.
Чаят от джинджифил може също да помогне за облекчаване на главоболие, менструални спазми, възпалени мускули и други видове болка.
Кръвно налягане и здраве на сърцето
Консумацията на джинджифил може да бъде защитна срещу сърдечни заболявания. Този божествен корен може да помогне срещу:
- понижаване на кръвното налягане
- предотвратяване на сърдечни пристъпи
- предотвратяване образуването на кръвни съсиреци
- облекчаване на киселини
- понижаване на холестерола
- подобряване кръвообращението
Контрол на теглото и кръвната захар
Изследване от 2012 г. от Колумбийския университет, включващ 10 мъже с наднормено тегло, установява, че пиенето на горещ чай от джинджифил увеличава чувството им за пълнота и намалява глада.
Предполага се, че джинджифилът може да бъде ефективен при справяне със затлъстяването. Въпреки това, повечето от експериментите са проучвания с плъхове, които предполагат, че джинджифилът може да помогне за предотвратяване на усложнения.

Имунна подкрепа и превенция на рака
Смята се, че антиоксидантите в джинджифила могат да помогнат за укрепване на вашия имунитет и намаляване на стреса. Вдишването на парата от джинджифиловия чай може също да помогне за облекчаване на назалната конгестия и други дихателни проблеми от обикновената настинка или алергии от околната среда.
Изследванията дори показват, че джинджифилът може да помогне за предотвратяване на рак. В лабораторни изследвания е доказано, че джинджифилът се бори с няколко различни видове ракови клетки, включително рак на панкреаса и рак на дебелото черво.
Гадене от бременност или химиотерапия
Някои експерти смятат, че активните компоненти в джинджифила - летливи масла и фенолни съединения, наречени гингероли - могат да помогнат за облекчаване на гаденето, причинено от бременност, химиотерапия или операция.
Изследователите предполагат, че джинджифилът може да бъде полезна алтернатива на традиционните лекарства против гадене при хора, които са бременни или са подложени на химиотерапия и не могат да приемат или понасят стандартните лекарства.
7 вида чай против кашлица
Морска болест
Народната медицина предполага, че чаят от джинджифил може да помогне за успокояване на симптоми на морска болест при движение като замаяност, повръщане и студено изпотяване. 
Едно по-старо проучване показа, че джинджифилът помага за намаляване на болестта при движение. Ако страдате от лекота при движение на превозни средства, пиенето на чай от джинджифил вероятно няма да навреди.
Как да си направим чай от джинджифил Ето една лесна за следване рецепта за приготвяне на чай от джинджифил у дома.

- 4 до 6 тънки филийки обелен, суров джинджифил (добавете още филийки за по-силен чай от джинджифил)
- 2 чаши вода
- сок от половин липа или лимон и мед на вкус 
Първо измийте и почистете корена на джинджифила. След това обелете джинджифила и нарежете на ситно. Напълнете среден съд с 2 чаши вода. Поставете резените джинджифил във водата и оставете леко да ври 10 до 20 минути, в зависимост от това колко силен и пикантен харесвате чая си.
Отстранете от котлона. Добавете сок от лайм или лимон и мед на вкус.
Можете да си направите и чай от джинджифил с мляко. Сварете резените си корен от джинджифил в 1 чаша вода за 10 минути, след това отстранете от котлона и добавете 2 чаши мляко. Варете млякото и джинджифила за пет минути. Сервирайте в любимата си чаша.

Странични ефекти от джинджифила Пиенето на чай от джинджифил може да има странични ефекти, но е малко вероятно да имате проблеми, освен ако не консумирате много големи количества.
Хората най-често съобщават за газове, подуване на корема, киселини и гадене като странични ефекти, свързани с джинджифила. Тъй като джинджифилът може да понижи кръвното налягане и може да има ефект на разреждане на кръвта, хората на лекарства за разреждане на кръвта или лекарства за кръвно налягане, трябва да се консултират с лекаря си, преди да консумират допълнителен джинджифил.
източник: www.healthline.com

Източник: actualno.com