Чудото на природата, наречено джинджифил, се използва от хилядолетия за

...
Чудото на природата, наречено джинджифил, се използва от хилядолетия за
Коментари Харесай

Чай от джинджифил: Ползи за здравето

Чудото на природата, наречено джинджифил, се употребява от хилядолетия за подправяне на храна и лекуване на неразположения.
Джинджифилът произлиза от Азия и е цъфтящото растение от семейство Zingiberaceae. Коренът му, или стъблото, придава усет на доста типове храни, само че е и антично билково лекарство за голям брой заболявания. Пиенето на чай от джинджифил може да помогне за всичко - от ставни и костни болки до предварителна защита на рака.
Ползи от пиенето на чай от джинджифил
Облекчаване на болката
Джинджифилът се употребява за лекуване на инфектиране от епохи и в този момент тази процедура има голям брой научни доказателства. Той е показан в няколко изследвания, с цел да помогне за облекчение на болката от остеоартрит в частност на коляното.
Чаят от джинджифил може също да помогне за облекчение на главоболие, менструални конвулсии, възпалени мускули и други типове болежка.
Кръвно налягане и здраве на сърцето
Консумацията на джинджифил може да бъде защитна против сърдечни болести. Този възвишен корен може да помогне против:
- намаление на кръвното налягане
- попречване на сърдечни пристъпи
- попречване образуването на кръвни съсиреци
- облекчение на киселини
- намаление на холестерола
- възстановяване кръвообращението
Контрол на тежестта и кръвната захар
Изследване от 2012 година от Колумбийския университет, включващ 10 мъже с наднормено тегло, открива, че пиенето на парещ чай от джинджифил усилва възприятието им за цялост и понижава глада.
Предполага се, че джинджифилът може да бъде ефикасен при справяне със затлъстяването. Въпреки това, множеството от опитите са изследвания с плъхове, които допускат, че джинджифилът може да помогне за попречване на затруднения.

Имунна поддръжка и предварителна защита на рака
Смята се, че антиоксидантите в джинджифила могат да оказват помощ за подсилване на вашия имунитет и понижаване на напрежението. Вдишването на парата от джинджифиловия чай може също да помогне за облекчение на назалната конгестия и други дихателни проблеми от елементарната простуда или алергии от околната среда.
Изследванията даже демонстрират, че джинджифилът може да помогне за попречване на рак. В лабораторни проучвания е потвърдено, че джинджифилът се бори с няколко разнообразни типове ракови кафези, в това число рак на панкреаса и рак на дебелото черво.
Гадене от бременност или химиотерапия
Някои специалисти считат, че дейните съставни елементи в джинджифила - летливи масла и фенолни съединения, наречени гингероли - могат да оказват помощ за облекчение на гаденето, породено от бременност, химиотерапия или интервенция.
Изследователите допускат, че джинджифилът може да бъде потребна опция на обичайните медикаменти срещу гадене при хора, които са бременни или са подложени на химиотерапия и не могат да одобряват или понасят общоприетите медикаменти.
7 типа чай срещу кашлица
Морска болест
Народната медицина допуска, че чаят от джинджифил може да помогне за усмиряване на признаци на морска болест при придвижване като замаяност, повръщане и студено изпотяване. 
Едно по-старо изследване сподели, че джинджифилът оказва помощ за понижаване на заболяването при придвижване. Ако страдате от лекост при придвижване на транспортни средства, пиенето на чай от джинджифил евентуално няма да навреди.
Как да си създадем чай от джинджифил Ето една лесна за следване рецепта за подготвяне на чай от джинджифил вкъщи.

- 4 до 6 тънки филийки обелен, недопечен джинджифил (добавете още филийки за по-силен чай от джинджифил)
- 2 чаши вода
- сок от половин липа или лимон и мед на вкус 
Първо измийте и почистете корена на джинджифила. След това обелете джинджифила и нарежете на ситно. Напълнете междинен съд с 2 чаши вода. Поставете резените джинджифил във водата и оставете леко да ври 10 до 20 минути, според от това какъв брой мощен и лют харесвате чая си.
Отстранете от котлона. Добавете сок от лайм или лимон и мед на усет.
Можете да си извършите и чай от джинджифил с мляко. Сварете резените си корен от джинджифил в 1 чаша вода за 10 минути, по-късно отстранете от котлона и прибавете 2 чаши мляко. Варете млякото и джинджифила за пет минути. Сервирайте в обичаната си чаша.

Странични резултати от джинджифила Пиенето на чай от джинджифил може да има странични резултати, само че е малко евентуално да имате проблеми, в случай че не консумирате доста огромни количества.
Хората най-често оповестяват за газове, отичане на корема, киселини и гадене като странични резултати, свързани с джинджифила. Тъй като джинджифилът може да намали кръвното налягане и може да има резултат на разреждане на кръвта, хората на медикаменти за разреждане на кръвта или медикаменти за кръвно налягане, би трябвало да се съветват с лекаря си, преди да употребяват спомагателен джинджифил.
източник: www.healthline.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР