Чудно ми е как водачът на листата на БСП за

...
Чудно ми е как водачът на листата на БСП за
Коментари Харесай

МВР към Елена Йончева: Спрете с манипулациите и спекулациите!

" Чудно ми е по какъв начин лидерът на листата на Българска социалистическа партия за идните европейски избори не прави разлика сред бежански лагер и краткотраен спешен център " . Така очевидно сърдит заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов отговори на днешните рецензии на Българска социалистическа партия, че ще се строят бежански лагери на територията на Любимец, Елхово и Малко Търново.

Той увери жителите на трите общини, че няма да се строят бежански лагери и прикани социалистите да спрат със спекулациите и манипупацията , с цел да не се опасяват хората.
 Българска социалистическа партия срещу построяването на спешни центрове за бежанци
Българска социалистическа партия срещу построяването на спешни центрове за бежанци

Всичко се случвало на фона на обезлюдаването на Странджа

" Ако не се осъществя публичната поръчка, ще одобряват ли на столичната улица " Позитано 20 " да бъде снета самоличността на мигрантите и да се ревизират документите им. Предполагам, че не, тъй че ви приканвам - спрете с операциите и спекулациите ", ядоса се заместник-министърът.

По думите на Ципов през днешния ден жителите са станали очевидци по какъв начин Българска социалистическа партия с извънредно обикновени и спекулации се пробва да се заиграва със страха на българските жители. " Уважаеми дами и господа, на територията на Елхово, Любимец и Малко Търново няма да се строят бежански лагери и това би трябвало да стане ясно на всички вас ", безапелационен е той.

Ципов обясни, че бежанските центрове са поделения на Държавната организация за бежанците, а краткотрайните спешни центрове ще бъдат на обекти на Министерство на вътрешните работи.

Тези обекти на Министерство на вътрешните работи се намират в покрайнините на трите обитаеми места, оградени са, до тях няма свободен достъп и има защита от чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Част от процедурите, които се плануват да бъдат извършени по отношение на построяването на площадките е те да бъдат обособени като територия, разясни Ципов.
 20-тина стачкуваха край Малко Търново против спешния център
20-тина стачкуваха край Малко Търново против спешния център

Настояват за публично разискване

Ципов увери хората, че би трябвало да бъдат спокойни, тъй като това, което следва да направи Министерство на вътрешните работи, е да организира процедура за подготовка на площадки за краткотрайни спешни центрове. Тези краткотрайни спешни центрове се планувани в стратегия за справяне със засиления миграционен напън на българо-турската граница, която бе призната през 2016 година

След като две години въпросът стои на вниманието на българската общност и на вниманието на хората от горепосочените обитаеми места, би трябвало да опровергаем едни откровени неистини , които чухме през днешния ден, ядоса се Ципов.

Той изясни, че краткотрайните спешните центове от затворен вид съставляват място, в което един нелегално минал границите мигрант ще бъде арестуван, ще му бъде снета самоличността и ще бъде осъществена АФИС регистрация. Ако не разполага с документи, ще му бъдат направени изявленията от органите на Гранична полиция и ДАНС.

" Няма подготовка за заселване на територията на тези обитаеми места с бежанци ", съобщи изрично зам.-министърът и уточни, че сега миграционният напън на страната ни е нулев.

Не стана ясно какво предложиха Българска социалистическа партия, тъй като анализът демонстрира, че България не би трябвало да има подготвеност, в случай че военният спор в Сирия продължава, недоволства Ципов и добави, че България няма по какъв начин да не бъде подготвена за оправянето с един миграционен напън.
 Лагери за мигранти строят в Елхово и Малко Търново
Лагери за мигранти строят в Елхово и Малко Търново

Кметовете не знаят за плана

Той още веднъж повтори, че изказванията на Българска социалистическа партия са едни спекулации и операции, а даже и освен това - на президентските избори сме станали очевидци на нещо сходно. Ципов не знае за какво тъкмо Българска социалистическа партия могат да приказват за корупционни схеми , когато по време на ръководството на краткотрайното държавно управление от Пламен Орешарски сме станали очевидци на процедури вид " пример за неяснота ".

Ципов запита би трябвало ли да подсети по какъв начин са се появили бежанските центове в Харманли, София и чия компания е била доставчика на телта за оградата в Ямбол и какъв брой е коствала тя. " Това доста бързо се не помни и очевидно би трябвало да се повтаря непрестанно в идващите два месеца ", захапа Ципов опозицията.

Той разгласи, че гарантовото съглашение е подписано на 23 март 2017 година, където се предвиждал този план за телта за оградата в Ямбол.

Ципов напомни още, че по време на краткотрайното държавно управление на Планмен Узунов е била подписана и социална поръчка за доставка на 290 високопроходими автомобила. Същата процедура е обект на инспекция от ОЛАФ.

" Хубаво е госпожа Йончева да отиде да поговори със служебния министър Узунов и да попита за какво сега ОЛАФ ревизира тази поръчка ", акцентира заместник-министърът.

Той не пропусна да напомни, че през 2013, 2014 и 2015 година потенциалът на центровете на дирекция " Миграция " са били запълнени на близо 300%. На база тези обстоятелства Ципов запита кой може да даде гаранции, че някой ден не може да се случи сходен миграционен напън.

" Могат ли господин Вигенин и госпожа Йончева да го създадат и това не значи ли, че България би трябвало да има такава подготвеност ", приключи Ципов.
 Малко Търново се подвига на митинг против градежа на бежански лагер
Малко Търново се подвига на митинг против градежа на бежански лагер

Не може хората да гладуват, а да храним бежанците в България, недоволстват хората

Припомняме, преди дни от поръчка на Министерство на вътрешните работи стана ясно, че в Малко Търново и Елхово ще бъдат издигнати селища, надлежно за 280 и 1600 души. По непотвърдена информация задачата на въпросните селища е била точно настаняването на мигранти. Тогава кметовете на двете обитаеми места обявиха, че н е знаят за тези проекти на Министерство на вътрешните работи.

Заради появилите се спекулации жителите на Малко Търново се оповестиха в протестна подготвеност. Те обявиха изрично, че не желаят бежански лагер наоколо до домовете си.

Заради създалото се напрежение заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов увери, че няма да се строят бежански лагери, а се разчистват площадки за краткотрайни спешни центрове при положение миграционен напън от Турция.

Въпреки това през днешния ден Българска социалистическа партия реагираха остро и се оповестиха срещу построяването на спешни центове за настаняване на бежанци . Те се заканиха, че в случай че публичните поръчки не бъдат анулирани, социалистите ще поддържат митингите на жителите в трите общини.
 Министерство на вътрешните работи не строи бежански лагери, а се приготвя за краткотрайни спешни центрове
Министерство на вътрешните работи не строи бежански лагери, а се приготвя за краткотрайни спешни центрове

Разчистват се площадки на територията на Малко Търново, Елхово и Любимец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР