Чудите се защо се събуждате с главоболие и болки в

...
Чудите се защо се събуждате с главоболие и болки в
Коментари Харесай

Как да спрете да скърцате със зъби нощем?

Чудите се за какво се събуждате с главоболие и болки в челюстта. Най-вероятно това се дължи на обстоятелството, че скърцате със зъби нощем. Това положение, известно като бруксизъм, наскоро беше обвързвано с друго неприятно положение, наречено сънна апнея. Това се случва, когато мускулите на гърлото се провиснал през нощта и блокират дихателните пътища, прекъсвайки дишането.

Ето по какъв начин да спрете да скърцате със зъби нощем:

Бруксизъм

Бруксизмът е парафункционална активност на нашите зъби, което значи, че това не е нещо, което в реалност би трябвало да вършат. И въпреки всичко доста хора (8-31% от общото население) страдат от това. Има 2 типа бруксизъм: нощен, който се случва през нощта и безсънен, което продължава денем. Причините, заради които човек има бруксизъм, са разнообразни. Психологически и генетични фактори, леко разместена позиция на горните зъби във връзка с долните зъби или някои медикаменти могат да бъдат аргументите за това положение. Говорейки за негативни последствия, има доста от тях. Зъбите ви могат да станат по-чувствителни и да стартират да се износват, може да имате болежка в челюстта и също по този начин може да имате главоболие. Ето за какво се предлага лекуване на това положение.

1. Избягвайте кофеин и алкохол

Първата доста елементарна мярка, която можете да предприемете, е фиксирането на вашата диета. Това, което ядем, визира всички аспекти на нашето здраве - а зъбите не са изключение.

Кофеинът е добре прочут стимулант, към който всички се обръщаме, когато е належащо. Но би трябвало да опитате да намалите количеството кафе и енергийни питиета, защото те съдържат доста високи количества кофеин. Ако пиете доста кафе денем, сънят ви през нощта няма да бъде първокласен и няма да се отпуснете.

Същото важи и за алкохола, само че предизвиква на тялото ви друга реакция. Алкохолът може да форсира заспиването ви, само че сънят е по-неспокоен и фалшив.

2. Намалете напрежението в живота си
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР