Чудили ли сте се някога защо лаймът е толкова широко

...
Чудили ли сте се някога защо лаймът е толкова широко
Коментари Харесай

За какво е полезен лаймът?

Чудили ли сте се в миналото за какво лаймът е толкоз необятно публикуван? Защо толкоз хора даже го избират пред лимона? С какво той е толкоз специфичен? Е ние имаме отговорите на тези въпроси и сме подготвени да ви ги разкрием.

Изненадващо е какъв брой потребни свойства има лаймът. Благодарение на това, че е богат на витамин C, както и че укрепва равнищата на фолиева киселина, магнезий, калций, витамин В6 и фибри, той почтено заема мястото си в дневният ни хранителен режим. Лаймът лекува по доста способи и е време да ви разкрием какви са те.

Предпазва очите и прави кожата по-здрава

Не е загадка, че лаймът е мощен антиоксидант, което му разрешава да защищава очите ни от разнообразни инфекции и макулна недъгавост. Антиоксидантността му оказва помощ също по този начин и в битката с холерата. Освен това включването на този кисел плод в дневното меню ще понижи петната по кожата, ще й съобщи искра и ще се пребори с мъртвите кафези.

Спомага за храносмилането

Киселиността на лайма кара устата ни да отделя слюнка и покачва храносмилателните сокове. Именно заради тази причина бива включван в диетите на доста култури по целия свят.

Намалява риска от диабет и лекува пептични язви

Американската диабетична асоциация включва лайма в листата си за най-полезните „ суперхрани при диабет ” и повярвайте това не е инцидентно. Високите равнища на разтворими фибри на плода карат тялото да усвоява захарта в кръвта. Поради съществуването на съединенията флавоноиди, лаймът подтиква лечебния развой при пептичните и орални язви.

Справя се даже с дихателните и сърдечните болести

В лекарската процедура е извънредно необятно публикувано маслото, което бива извлечено от лайма, защото то е богатото на флавоноиди, което от своя страна се употребява срещу конгестия. Дори единствено вдишването на кората му може да облекчи конгестията и гаденето. Изключително е и свойството му да се оправя и със сърдечните болести като атеросклерозата.

Контролира тежестта

За един здравословен метод на поддържане на тежестта и събаряне на килограми, експертите предлагат всекидневният банкет на сок от лайм. Освен това той ни дава сила и централизация, които несъмнено са ни нужни денем.

Справя се с температурата

 с какво е потребен лаймът

Благодарение на сока, богат на витамин С, цитрусовият плод е съвършен асистент против битката с високата температура. Достатъчно е да изцедите сока на един лайм и да го смесите с чаша топла вода.

Освен всичко, което изброихме, този магичен зелен плод има още куп лечебни свойства като битката с инфекциите на уринарния тракт, хемороидите и запека, облекчаването на артрита и предотвратяване от подаграта. Невъзможно е да опишем всички благодетели, които ни предлага лаймът, само че сигурно ви съветваме да зачестите използването му, с цел да се радвате на добър тонус и здраве.

Вижте и някои хрумвания за:

- коктейли с лайм;

- сладкиши с лайм.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР