Чудили ли сте се как са изглеждали древните хора? Сега

...
Чудили ли сте се как са изглеждали древните хора? Сега
Коментари Харесай

Археолог показва как са изглеждали предците ни с невиждани детайли

Чудили ли сте се по какъв начин са изглеждали античните хора? Сега е допустимо да разберете – шведският ваятел и археолог Оскар Нилсон пресъздава лицата на нашите предшественици с невиждани елементи и прави всички скулптори на ръка.

Реконструкцията на всяко лице лишава повече от 200 часа ръчен труд, като Нилсон извайва всеки един мускул, подробност на лицето и гримаса на ръка.

Черепите са 3D разновидности на същински археологически находки.

През 1996 година Нилсон отваря частна компания, която сега доставя множеството международни музеи с реконструкции на антични хора.

Така основава скулптори като лицето на Кралицата на Хуармей. Гробът й е открит през 2012 година в Перу от полски археолози. Откритието е от огромно значение, защото гробницата била изцяло непокътната и съдържала останките на 58 дами от доблестен генезис и на друга възраст.

Една от дамите била заровена с доста по-пищни бижута от останалите и оттова идва и наименованието й – Кралицата на Хуармей. Нилсон възвръща лицето й и в този момент можем да забележим по какъв начин е изглеждала тя.

Друг забавен образец е Аделасиус Елбакус – швейцарски хубавец, който е живял през VIII в. Останките му приказват, че е бил извънредно гладуващ и е страдал от хронични инфекции, само че все пак зъбите на скелета били извънредно здрави и бели. Поради тази причина Нилсон го пресъздал ухилен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР