Чудили ли сте се как допълнителните калории променят увеличаването на

...
Чудили ли сте се как допълнителните калории променят увеличаването на
Коментари Харесай

Хранене и тренировки при качване на мускулна маса

Чудили ли сте се по какъв начин спомагателните калории трансформират увеличението на мускулите ми, в случай че поддържате приема на протеин идентичен?

Въпреки желанието ни да построяваме мускули и да изглеждаме здрави, тялото ни не се интересува от тези неща. То просто желае да ни поддържа живи. За да ни поддържа живи, то би трябвало да извършва милиони процеси всеки ден; тези процеси изискват сила.

Вашето тяло може да получи тази сила от калориите, които ядете и / или калориите, които съхранявате (по-специално от телесните мазнини).

Ето за какво някой човек с доста телесни мазнини може да се храни с нападателен недостиг и въпреки всичко да натрупва мускули - тялото може да употребява мастните ресурси на този човек като сила за съществени функционалности или мускулен синтез.

Тъй като този предполагаем човек става по-слаб и телесните му мазнини понижават, силата, която е разполагаем на тялото също понижава. Човекът освен че употребяват по-малко сила (чрез банкет на храна), само че и към този момент има по-малко телесно тегло (и телесни мазнини), т.е. ресурси от сила.

В този миг, силата, която е разполагаем на тялото, не е задоволителна за създаване на нови мускули и за поддържане на главните витална функционалност по едно и също време. Така тялото стопира да построява мускули и се концентрира върху това да ни поддържа живи. Ако бяхте стигнали до този миг, най-вероятно нямаше да ни питате този въпрос.

И назад, остатъкът от калории дава на тялото калориен "буфер " - няколкостотин спомагателни калории над оптимума, които тялото употребява, с цел да построи мускулна маса (след като обезпечи главните функции).

Не забравяйте и да суплементирате с висококачествени

Съществува и противоположният проблем.

Вие желаете да качите мускулна маса и се храните с остатък. Проблемът е, че качвате прекалено много и то (най-често при мъжете) в стомашната област.

Нашият съвет в този случай е да намалите малко калорийния остатък, в случай че трупате мазнини прекомерно бързо.

Областите, в които съхранявате мазнини, са генетично обусловени и за жалост няма нищо друго, което може да извършите.

Все отново ви съветваме да контролирате калорийния остатък и да вършиме чести интервали на изчистване. По тъкмо тази причина е добре да започнете качването на мускулна маса от задоволително изчистено равнище, което зависи от вашия пол.

Мъже: ~ 10-12% телесни мазнини преди да започнете процеса на качване на мускулна маса

Жени: ~ 18-24% телесни мазнини преди да започнете процеса на качване на мускулна маса

Тук ще адресираме и нещо друго, което постоянно се случва. В интервали на качване, хората се контузват повече. Има логическа причина това да е по този начин. Когато качвате, вие приемате повече калории, което ви дава повече сила. Отивате в залата и се пробвате да вдигнете мнного повече в сравнение с можете. Това води до травма.

И в този момент, въпросът е по какъв начин да се храните до момента в който сте контузени?

Независимо дали сте на недостиг или на остатък, върнете се към най-благоприятен калориен банкет за поддържане на тежестта си. Това ще понижи напрежението, през който минава тялото ви и ще ви помогне да се възстановите по-бързо.

Може да продължите да приемате по 2гр. протеин за кг телесна маса.

Не забравяйте и да се наспивате и възстановявате добре. Продукти като ще ви оказват помощ да се наспивате, което е извънредно значимо при оправянето с травми.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР