Чудесно е, че заповедта за влизане от Румъния е вече

...
Чудесно е, че заповедта за влизане от Румъния е вече
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Заповедта на здравния министър ще трябва да претърпи нова редакция

Чудесно е, че заповедта за влизане от Румъния е към този момент изменена, както приканих по-рано през днешния ден. Това написа в профила си във Фейсбук досегашният здравен министър.
Българските жители би трябвало да са приоритет, само че този приоритет постоянно е бил и за членовете на техните фамилии. Опасявам се, че заповедта на здравния министър ще би трябвало да претърпи нова редакция. Редно е при уточнението за български жители да се запише “Българските жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на Република България и членовете на техните фамилии. ”! Забележете, че в цялата заповед този термин участва на всички места, като се изключи случаите за влизане от Румъния.
 Уточнение: Всички български и румънски жители влизат свободно у нас Уточнение: Всички български и румънски жители влизат свободно у нас
Във връзка с множеството сигнали, получени от български жители, за позволен пропуск в заповедта за граничния здравен надзор, публикуван...
Защо това е значимо? Пример: Ако сте българин, живеещ в Румъния и сте женен за украинка, а детето Ви е родено в Киев, вие минавате на границата при омекотен режим. Семейството ви остава на границата. Дълбоко имам вяра в уверението на здравния министър, че е отличен админ. Именно заповедите му показват този потенциал. Надявам се отсега нататък те да се обмислят по-задълбочено преди да бъдат подписвани!
П.С. Съобщението на министерството за редакцията на заповедта е съпроводено от следното изречение: “На чиновниците, позволили пропуща в заповедта, ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност. ” Грозно усещане прави да се криеш зад тила на служители, когато под документа стои твоят автограф, написа още проф. Костадин Ангелов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР