Чудесна питка, както за закуска, така и за основно ястие,

...
Чудесна питка, както за закуска, така и за основно ястие,
Коментари Харесай

Питка с кайма и кашкавал

Чудесна питка, както за закуска, по този начин и за главно ядене, а за какво не и за лека вечеря

Необходими Продукти

● брашно - 2 ч.ч.
● квас - 1/2 пакетче суха
● захар - 1/2 ч.л.
● сол - 1 ч.л.
● кайма - 200 г
● кашкавал - 200 г
● лютеница - 2 с.л.
● сусам
● яйца - 1 бр.
● босилек
● черен пипер
● сол
● олио - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Брашното се пресява дружно със захарта, солта и маята. Доливате 1 ч.ч топла вода и разбърквате до приемането на меко тесто.

Намажете го с олио и го оставете за час на топло, покрито с забрадка, с цел да втаса. През това време подгответе плънката. Каймата се смесва с малко босилек, черен пипер и лютеницата, а кашкавалът се настъргва в друга купа.

Разточвате тестото и го изрязвате на дребни кръгчета (аз използвах чаша с диаметър 6 см). Изрязвайте и разточвайте отначало до момента в който извършите кръгчета от цялото тесто.

Подгответе тава покрита с хартия за печене. Вземате едно кръгче и слагате по малко от плънката с кайма. Прихлупвате единия край, тъй че да се затвори плънката вътре и да се получи полумесец. Хващате двата му края и още веднъж ги прилепвате един към различен.

Започвате да ги редите в тавата с плънката нагоре - вътрешният ред с плънка от кайма. В идващия ред по същия метод слагате вместо кайма по малко кашкавал. Третият финален ред още веднъж се прави с кайма. Намазвате с четка всяко парче с разрушено яйце. На междинните части поръсвате сусам, а на идващия ред пъхвате по малко късче кашкавал в дупките.

Пече се на 220 градуса към 25-30 минути. В началото го пека по средата на фурната и откакто минат 15 минути го смъквам най-отдолу, с цел да не прегори от горната страна, а и да се изпече хубаво изпод

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР