"Чудесна нова сделка за Брекзит" беше договорена между ЕС и

...
"Чудесна нова сделка за Брекзит" беше договорена между ЕС и
Коментари Харесай

Ха ха! Джонсън постигна сделка с Брекзит, която парламентът няма да одобри!

"Чудесна нова договорка за Брекзит " беше контрактувана сред Европейски Съюз и Англия. Това заяви английският министър председател Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

"Сега Народното събрание (на Великобритания) би трябвало да утвърди (споразумението за) Брекзит в събота, с цел да можем да насочим вниманието си към други цели, като стандарта на живот, здравното обезпечаване, тежката престъпност и околната среда ", добави Джонсън, представен от Българска телеграфна агенция.

Развитието в траялата с месеци драма пристигна единствено часове преди започващия през днешния ден Европейски съвет в Брюксел.

"Има ли воля, ще има и договорка - имаме я! Това е заслужено и уравновесено съглашение за Европейски Съюз и Англия, което е удостоверение за уговорката ни да намираме решения. Препоръчвам тази договорка да бъде утвърдена " на срещата на върха на Европейски Съюз, написа ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Очаква се водачите на Европейски Съюз да обсъдят едни от най-големите въпроси пред блока, измежду които вероятността за пръв път страна членка да го напусне, обстановката в Сирия и възможното си разширение със Северна Македония и Албания.

Това е последната среща на толкоз високо ниво преди избраната за Брекзит дата (31 октомври).

Северноирландската Демократична юнионистка партия (ДЮП) съобщи, че позицията й за Брекзит не се е трансформирала, и удостовери, че няма да поддържа в английския парламент оповестеното от премиера Борис Джонсън и Европейски Съюз съглашение, съобщи Ройтерс.

Говорител на ДЮП сподели, че партията продължава да е срещу това съглашение.

Основната английска опозиционна групировка - Лейбъристката партия - не може да поддържа контрактуваната през днешния ден договорка за Брекзит сред Европейския съюз и английското държавно управление, съобщи нейният водач Джереми Корбин, представен от Ройтерс и Франс прес.

Не утвърждаваме договорката и не можем да я подкрепим в настоящия й тип, сподели той и прикани английските депутати да отхвърлят съглашението. То няма да сплоти страната и би трябвало да бъде отхвърлено. Най-добрият метод да се реши Брекзитът, е последната дума да има популацията, което да се произнесе посредством всеобщ избор, уточни в официално съобщение Корбин, предава Българска телеграфна агенция.

При това състояние е малко евентуално английският парламент да одобри текста, против който към този момент се разгласи и северноирландската Демократична юнионистка партия (ДЮП).

ДЮП взе участие в парламентарна коалиция с ръководещата Консервативна пария, която към този момент не разполага с болшинство в Народното събрание.

Източник от Лейбъристката партия сподели, че тя най-вероятно ще гласоподава за втори референдум за участие в Европейски Съюз, в случай че подобен избор бъде прибавен към която и да е договорка, препоръчана от Джонсън.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР