Чудесата имат край. България не победи Холандия в Амстердам и

...
Чудесата имат край. България не победи Холандия в Амстердам и
Коментари Харесай

Най-хубавото е, че можеше да е много по–лошо

Чудесата имат край. България не победи Холандия в Амстердам и не съумя да продължи серията от невероятни победи, с които ще се запомни тази невероятна квалификационна акция. Краят не бе добър, за пети следващ път сме отвън международни финали, а за осми без присъединяване на огромен конгрес на четна година. Но двете победи над Холандия и Швеция не ни дават никакви учредения за неодобрение. Дори фактът, че пишещия тези редове се

бе подготвил за ода

е индикативен. Да, във въздуха висеше въпроса дали България няма да победи Холандия, а по-късно и Франция. Научната фантастика почтена за творчеството на Айзък Азимов бе направена най-малко като мостра. Самият мач опроверга изцяло настройките за ода. Холандците играха с голям боязън, краката им бяха налети с олово, само че въпреки всичко съумяха да вкарат три пъти и да вземат три точки. Оранжевото предимство бе голямо в владеене на топката, голови рискове, в хрумвания, в тактическо надиграване. Да си признаем, тактиката на България бе " брашнян чувал ". Българите написаха на терена - пристигнали сме да ни изтупате, само че в случай че сте толкоз надменни може и да ви изненадаме. Е, Холандия не позволи да бъде сюрпризирана, бяха доста деликатни и внимателни. Но демонстрираха, че в случай че им се наложи да пропуснат международното ще са сами отговорни. Това, което могат сега е прекомерно малко за оранжевата планета.

 Снимка 310775
Източник:

Но Холандия продължава да се надява. България с успеха над Швеция ги остави в играта и " лалетата " могат да се надяват на директния мач в Амстердам. Българите обаче твърдо остават четвърти и стартират да се готвят за идващите квалификации. Ще изгледат международното в Русия с кеф, ще преценяват, че не им е било там мястото и ще влязат пределно окуражени в акцията за европейско състезание, където всички ние ще предречем големи шансове за класиране. Не единствено поради форматът, само че и поради тези две фантасмагорични победи над Холандия и Швеция в София. И може би там е заложен бъдещия фарс. Защото надали някой се дава сметка, че не България победи двата елитни противника, а те сами се победиха. И да се вършат заключения от слабата игра на два другояче мощни национални тима против България ще е съдбовно.

 Холандия взе сладостен реванш за загубата в София, към този момент сме четвърти в групата
Холандия взе сладостен реванш за загубата в София, към този момент сме четвърти в групата

3:1 за " лалетата " в Амстердам

Мръдна ли България напред

в игрово отношение? Категорично не! Петър Хубчев възвърне грозното опълчение, което преди него Петев, Пенев и изключително Стоилов отричаха. И не победиха нито един сериозен тим в формален мач. Но отчитахме, че има предпочитание да се играе съвременен футбол. И българите да създадат усещане на футболния свят. Сега с резултатите шашнахме светът, от играта обаче никой не може да бъде впечатлен. Самите национали са изцяло наясно, че ги карат да играят антифутбол. Да разрушават, да разрушават и пет пъти на мач да минат центъра и да създадат нещо офанзивно. Мога даже да ви ги уточни двата момента в първото полувреме - в 19 а минута гредата, в 30-а рискова офанзива. През останалото време 333 паса на Холандия. Едно и също, българите надалеч зад центъра чакат топката да отиде при тях. И те да я кюснат.

 Георги Василев пред ТОПСПОРТ: Нека още един път разочароваме Франция!
Георги Василев пред ТОПСПОРТ: Нека още един път разочароваме Франция!

" Подходихме страхливо против Холандия, след бързия гол към този момент беше доста мъчно "

Уви, за следващ път обаче се оказа, че и за отбрана се желаят съществени умения. Когато ти създадат 100 офанзиви няма по какъв начин да не се пропукаш. Терзиев не може да се бори за първа топка, Страхил Попов е неосведомен против бърз и повратлив противник, Занев не знае по какъв начин да парира захождане. Тези пред тях пък гонят топката вместо да я пресичат. Въобще българите гледат мача без билет, това е чувството. Долу-горе като в американския футбол, когато единия тим атакува, другият единствено се пази. Но по този начин е по разпоредбите на играта. А във футбола никой не ти не разрешава да атакуваш. И в случай че си сръчен може да го правиш постоянно, в случай че си некадърен си стоиш откъм гърба и гледаш мача без пари.

Нека народът да се радва и да се надява за идната подготовка. Само ще направя предизвестието, че както бихме Швеция и Холандия по този начин може да паднем от Азербейджан и Грузия. Понякога е елементарно да ти върже против мощните, само че против слабите не може да се окопаеш. Тогава би трябвало да играещ все нещо. Най-показателен е мача против Люксембург в София. В такива дуели се вижда какъв брой доста е израснал българския народен тим. Ако желаете сложете кавичките сами. Ако не, си живейте в илюзия!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР