Чудеса има само в приказките и религията, а на земята

...
Чудеса има само в приказките и религията, а на земята
Коментари Харесай

Лекарят на годината от ”Пирогов”: Чудесата са само в приказките и религията

Чудеса има единствено в приказките и религията, а на земята нещата са действителни. Това сподели детският хирург от „ Пирогов “ лекар Цветко Георгиев, който е „ Лекар на годината “ за 2018 година.
Основно се поверявам на моите сътрудници, тъй като с този екип можем да създадем всичко. За да се избави едно дете, стоят напъните на над 20 индивида. Хирургът е едно извънредно звено. Зад гърба му е силата на един голям екип и запас. Изискват се доста познания и капацитет. Във всяка една работа човек би трябвало да има чувството какво тъкмо би трябвало да направи. В медицината има стандарти, които са направени с цел да няма пропуски и отклонения, сподели още той по Нова телевизия.

От 2000 година със Здравната каса започнаха здравните промени. В момента не мога да се оплача. Детското опазване на здравето е сложено на дневен ред. Има схващане от Здравната каса и част от пътеките са добре финансирани. С Лекарския съюз работим за възстановяване на това и по другите пътеки. Важно е да има един резистентен регламен, идентичен за всички. Без подобен правилник нищо не би могло да бъде реализирано.

Не съм финансист за финансов разбор, а доктор. Въпреки че ми се постанова да се занимавам с администрация и да проследявам и финансовите потоци. В Европа здравните каси се управляват от застрахователни компании. Една сериозна застрахователна компания може да прави оценка на рисковете. Да проучва процесите и да ръководи вярно средствата. Въпросът е дали в България има запас и подготвеност такова нещо да се случи, разяснява хирургът от " Пирогов ".

Не обичам да ме питат за какво съм избрал да остана да работя в България. С дребната ми щерка, която в този момент е втори клас, преди седмица учихме „ Де е България “ на Иван Вазов. Имам мощна родова памет. Свързан съм с България. Там, в това стихотворение, е разказано всичко, което нося в душата и сърцето си. Душата ми, силата ми, е в България. Бих желал това, което мога, да го дам тук “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР