Чубрица и копър са сред най-често изпращаните неща на близки

...
Чубрица и копър са сред най-често изпращаните неща на близки
Коментари Харесай

Чубрица, копър и мускалчета с розово масло са сред най-изпращаните подаръци в чужбина за Коледа

Чубрица и копър са измежду най-често изпращаните неща на близки и другари в чужбина за коледните и новогодишни празници. Това описа за DarikNews началнкът на отдел в Търговско дружество " Български пощи " - Пловдив Диана Ранчева. 

В момента, с изключение на картички, пловдивчани изпращат и доста пратки на роднините си с коледни и новогодишни дарове. 

" Обикновено хората изпращат за Коледа и Нова година обичайни неща, които са чисто български – подправки, луканки, суджук. Най-често изпращат чубрица, копър, които липсват в чужбина и са типично български подправки, а също сирена и кашкавали - родно произвеждане, които припомнят за България. Изпращат се и обичайните български бонбони – " Тримонциум " и " Черноморец ", каквито в чужбина няма. Това припомня за страната ни на българите зад граница ", изясни Ранчева. 

В пощата обаче разполагат със специфични описи, какви предмети могат да бъдат позволени от всяка пощенска администрация по света. Например обичаните на доста хора лютеница и кисело мляко не се одобряват за изпращане, защото бурканчетата са чупливи или просто има заплаха да се изсипят. 

-->

Най-често изпращаните сувенири пък, с изключение на подаръците за децата, са обичайните национални шевици, а също мускалчетата с розово масло, които припомнят за родината. Изпращат се и доста календари с изгледи от България. 

Всички тези пратки потеглят по-раничко, тъй като би трябвало да стигнат в точния момент, само че и в този момент има хора, които подават такива колета. Сигурното е, че всички дарове ще стигнат до мястото, за което са предопределени, освен това в точния момент за празниците, акцентира Диана Ранчева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР