Чрез сделката за закупуване от Fortum на дялове от Uniper,

...
Чрез сделката за закупуване от Fortum на дялове от Uniper,
Коментари Харесай

От Unipеr се опасяват от национализация на активи от Финландия


Чрез договорката за закупуване от Fortum на дялове от Uniper, съветската Unipro ще бъде национализирана от Финландия, споделя изпълнителният шеф на Uniper Клаус Шафер в изявление за в. „ Комерсант “.

„ Руската ни компания Unipro се гордее с това, че бе приватизирана, а в този момент посредством тази договорка тя още веднъж ще бъде национализирана, само че този път към този момент не от Русия, а от Финландия “, споделя той.

Шафер показва отрицателна оценка във връзка с вероятната договорка, като твърди, че Fortum няма средства за тази покупка.
Fortum желае да купи 100% от акциите на Uniper, които са за над 8 милиарда евро, които няма. Именно по тази причина считаме, че договорката ще има отрицателни финансови последици и за нас в това число, само че към момента не сме видели самото предложение. Fortum даде обещание да го пусне през идната седмица и тогава, несъмнено ще го проучваме и ще вземем решение “, декларира Шафер.

По думите му пазарът към този момент не има вяра на предлагането.
Предложението е 22 $ за акция, а цената на акция в този момент е 23,6 $, т.е. – по-висока. Доверието на пазара към тази договорка може да е нееднозначно, счита още той.

В отговор на въпрос по какъв начин вероятната договорка ще се отрази на съветските активи на Uniper, Шафер отбелязва, че във разновидността, който те оферират на пазара концепцията се състои в обединяване на съветските активи на Fortum и Uniper.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР