Чрез промяна на човешката ДНК ще бъдем устойчиви на някои

...
Чрез промяна на човешката ДНК ще бъдем устойчиви на някои
Коментари Харесай

Лошо Ни Се Пише! Съвсем Скоро Нашият Свят Ще Претърпи Колосална Промяна. Вижте Какво Ни Чака

Чрез смяна на човешката ДНК ще бъдем устойчиви на някои заболявания, а за някои това е Светият Граал на медицината. Въпреки това, ще бъдат вероятни невъобразими злоупотреби. Започвайки от клонирането, през планиране на типа на бебето, до основаване на ембриони с ниска просветеност, които да правят тежък труд, само че без да осъзнават това, написа разкрития.ком.

Човечеството ще би трябвало първо да се дефинира какво съставлява индивида, а по-късно във всяка лаборатория, университет или корпорация, да сътвори етични комисии, които ще внимават генното инженерство да не излезе от надзор. Твърде късно решение, защото още преди овцата Доли, нещата в този бранш към този момент бяха отвън надзор.

По-голяма дълготрайност на живота

Има все по-голяма възможност хората да живеят по-дълго. Днес има към 500 000 души столетници, чака се до края на века да доближат 26 милиона. Зловещото е, че се раждат все по-малко деца, защото изискванията за развъждането им, изключително в по-бедните страни, са все по-трудни. В Япония към този момент основават роботи, с цел да се оправят с неналичието на деца. Нищо чудно някой ден и ние да бъдем обгрижвани от машини, вместо от хора.

Изгубени градове

Третата международна война не се води с оръжия, най-малко не в обичайния смисъл. Тя се води с стопански конфликти, политически игри и терористични акции. Да не пропуснем и всеобщото поразяване на популацията от заболявания като рак, СПИН и белодробни вируси, които всяка година лишават стотици хиляди животи. Наред с това идват и измененията в климата. Топенето на ледниците и повишение равнището на водата на Световния океан, ще докара до унищожаването на цели градове — потапяне заплашва Бангладеш, няколко минидържави в Тихия океан, Холандия, делтата на огромните реки — Нил, Темза, Амазонка. Да не приказваме за американския град Маями, който все по-често е под вода. А какво да кажем за Венеция — градът безусловно изчезва с всяка година и скоро несъмнено ще бъде забележим единствено под вода.

Еволюцията на обществените медии

И през днешния ден едвам се оправяме с хаоса, който мрежата основава, а след 30 години? Социалните медии или ще се трансфорат в най-ефективната и безмилостна система за надзор на персоналния ни живот, или камшик за обществото. Кражби на данни, злоупотреби с еднаквост, интернет тролове — изборът е безкраен…

Нови геополитически конфликти

През първите две десетилетия на XXI век геополитическото състояние се промени доста. Близкият изток е опустошен, има редица страни, които са унищожени заради войните, Северна Корея се трансформира в нуклеарна мощ, а миграционната рецесия унищожава Европа. Битките за запаси стават все по-яростни… А неналичието на питейна вода заплашва милиони хора по света.

Бум на високите технологии и консумиране на редките и скъпи метали

Новите технологии ще бъдат същински шлагер през идващите години. Безпилотни коли и самолети, високоскоростни влакове — всичко това ще бъде нещо обикновено за целия свят. Но ресурсите се топят с шеметни темпове, а с тях идва и битката за власт и контрол…

Колонизация на други светове и битка за запаси

Космическият туризъм от дълго време е цел за доста компании. Но не е единственият бранш, който ще се развива. Колонизацията на други планети няма за цел единствено да разреди популацията на Земята. Има също по този начин за задача да обезпечи спомагателни запаси, които да оказват помощ за преодоляване на рецесията, която се задава.

Господството на изкуствения разсъдък

Влагането на изкуствени чипове за надзор на здравето, вложение на изкуствени стави, кости, вложение на изкуствени органи — до този миг медицината като че ли най-вече се употребява от триумфите на високите технологии. Но не е надалеч денят, в който работодатели ще изискат слагане на изкуствени чипове за надзор и следене на чиновниците, вграждане на спомагателни устройства за надзор на мозъка. Колко време ще мине до момента в който стартираме да се движим самите ние с баркодове по ръцете?
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР