Чрез прокремълски общности в Телеграм врагът популяризира тезата, че въоръжените

...
Чрез прокремълски общности в Телеграм врагът популяризира тезата, че въоръжените
Коментари Харесай

Русия лъже, че Украйна използва фосфорни бомби

Чрез прокремълски общности в Телеграм врагът разпространява тезата, че въоръжените сили на Украйна сякаш са употребявали хлор и фосфор в разнообразни браншове на фронта (области Херсон и Луганск). Това заяви Центърът за противопоставяне на дезинформацията към Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, съобщи организация УНИАН.

„ Това е следващият опит на нашествениците да приготвят осведомително поле за оправдаване на военните закононарушения на Руската федерация и опит за заплашване на популацията на фона на дислоцирането на окупационните сили в Донбас и южната част на страната ни. Подобна дезинформационна акция беше извършена в съветските медии на 27 февруари за всяване на суматоха измежду популацията. Врагът заяви за хипотетични украински провокации с фосфор в Гостомел. На 25 март и 2 април нашествениците използваха фосфор в Украйна. Тогава кремълските медии пробваха да трансферират отговорността за потреблението на неразрешени оръжия върху украинските въоръжени сили “, се споделя в отчета.

Отбелязва се, че врагът ще продължи да прибягва до провокации, с цел да се опита да оправдае закононарушенията против човечеството, осъществени на територията на Украйна. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи през днешния ден, че желае развой за военни закононарушения по отношение на убийствата в украинския град Буча. Той също по този начин съобщи, че желае да бъдат признати спомагателни наказания против Русия. Байдън още веднъж повтори, че счита съветския президент Владимир Путин за военнопрестъпник ". " Видяхте какво се случи в Буча ", сподели американският президент Байдън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР