Чрез предложението на здравното министерство за създаване на частни фондове,

...
Чрез предложението на здравното министерство за създаване на частни фондове,
Коментари Харесай

Държавата бяга от отговорност за здравеопазването, според Москов

Чрез предлагането на здравното министерство за основаване на частни фондове, които да се конкурират с НЗОК, страната бяга от отговорността си за системата на опазването на здравето. Това съобщи пред bTV някогашният здравен министър и водач на "Консервативно обединяване на десницата " Петър Москов. Той изрази мнение, че Кирил Ананиев има предпочитание и воля за смяна, само че не и политическото болшинство зад него.

Според Москов въпросът, който убягва, е кой да носи отговорността за здравната система. Отговорът на държавното управление през предложенията на министерството е: "Ние предлагаме страната да излезе от отговорността си в областта на опазването на здравето и на нейно място отговорност да носят частни фондове. Пазарът да носи отговорност за системата на опазване на здравето ", изтълкува някогашният здравен министър концепциите на Кирил Ананиев.

Той е безапелационен, че Здравната каса би трябвало да остане главният дирек на опазване на здравето в страната. Според него, в случай че НЗОК се размени с доста частни фондове, отговорността ще стане анонимна.

Припомняме, че през вчерашния ден министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев показа новия здравен модел, в който е заложена демонополизация на Националната здравно-осигурителна каса. Часове по-рано вицепрезидентът на КНСБ доктор Иван Кокалов съобщи, че препоръчаният модел е за богати народи, а България не е една от тях. По-рано през днешния ден пък заместник-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков призна, че има неуредици в работата на НЗОК.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР