Чрез предложението на здравното министерство за създаване на частни фондове,

...
Чрез предложението на здравното министерство за създаване на частни фондове,
Коментари Харесай

Държавата бяга от отговорност с частните здравни фондове, убеден Москов

Чрез предлагането на здравното министерство за основаване на частни фондове, които да се конкурират с НЗОК, страната бяга от отговорността си за системата на опазването на здравето. Това съобщи пред bTV някогашният здравен министър и водач на " Консервативно обединяване на десницата " Петър Москов.

Той изрази мнение, че Кирил Ананиев има предпочитание и воля за смяна, само че не и политическото болшинство зад него.

Според Москов въпросът, който убягва, е кой да носи отговорността за здравната система. Отговорът на държавното управление през предложенията на министерството е: " Ние предлагаме страната да излезе от отговорността си в областта на опазването на здравето и на нейно място отговорност да носят частни фондове. Пазарът да носи отговорност за системата на опазване на здравето ", пояснява някогашният здравен министър.

Той е безапелационен, че Здравната каса би трябвало да остане главният дирек на опазване на здравето в страната. Според него в случай че НЗОК се размени с доста частни фондове, отговорността ще стане анонимна.

Припомняме, през вчерашния ден министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев показа новия здравен модел, в който е заложена демонополизация на НЗОК. Часове по-рано вицепрезидентът на КНСБ доктор Иван Кокалов съобщи, че препоръчаният модел е за богати народи, а България не е една от тях. По-рано през днешния ден пък зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков призна, че има неуредици в работата на НЗОК. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР