Чрез официалния сайт на Българска федерация по вдигане тежести (БФВТ),

...
Чрез официалния сайт на Българска федерация по вдигане тежести (БФВТ),
Коментари Харесай

Иван Иванов: Опитват да омаловажат успехите на щангистите ни

Чрез формалния уебсайт на Българска федерация по повдигане тежести (БФВТ), старши треньорът на националните тимове Иван Иванов реагира остро против опитите да бъдат омаловажени последните триумфи на българските щангисти. На приключилото неотдавна Европейско състезание за мъже и дами в Букурещ страната ни завоюва два сребърни и един бронзов медала в дуелите, а общо оценките с тези в обособените придвижвания са 9.

„ Искам посредством медиите да изкажа острото си отвращение от отрицателните и цялостни с лъжи мнения, излезли от устата на така наречен „ анализатор “ Здравко Стоичков по излъчващата шампионата телевизия. Вероятно поради личностни и неосъществени упоритости въпросната личност продължава от години да сипе ругатни върху управлението на националните тимове и управата на федерацията, което се отразява на спортистите и треньорите. Нещо повече – след шампионата открих, че Стоичков се пробва да омаловажава триумфите на нашите състезатели посредством откровени лъжи, неточни съпоставения, пояснения за липса на конкуренция и отпратки към 80-те години на предишния век, “ съобщи Иванов, който е олимпийски първенец от Барселона 1992 година

Според Иванов сходно е мнението и на множеството състезатели от националните тимове, на редица треньори и дейци по центровете и във федерацията.

„ По мотив сравненията не е зле Стоичков да ревизира преди да приказва. Ако си бе направил труда да прегледа резултатите от Европейското предходната година, щеше да види, че дуелът на Стилян Гроздев е с 3 кг повече от този на миналогодишния първенец, че Даниела Пандова има с кг повече от бронзовата през 2017 година, а Георги Шиков щеше да бъде измежду медалистите и предходната година, когато съгласно Стоичков конкуренцията била доста по-силна поради присъединяване на 7 страни, които в този момент липсвали… Но в ефир е доста елементарно да изтърсиш някоя лъжа и след това даже да не се извиниш за опита за манипулиране на обществото.

Колкото до отпратките към предишния век и думите му, че тогава „ среброто не го брояхме “, желая да напомня, че в най-успешното за родните щанги Световно състезание през 1986 година в София България завоюва 7 златни и 2 сребърни медала, като само въпросният Стоичков остана четвърти...

Така че не знам кой какво е броял като сребро тогава, само че не е правилно поради персонални упоритости непрестанно да оплюваш младите български състезатели, да омаловажаваш достиженията им и да подценяваш техния труд, както и напъните на хората край тях. По този метод неглижираш и труда на 11 персонални треньори в 9 клуба из страната, с участници на Европейското. Не е правилно да манипулираш хората, единствено тъй като не харесваш този или оня.

България изживява сложни моменти освен в щангите, а във всички спортове и всеки български орден, реализиран на Световно и Европейско състезание, е скъп. В националния тим сме отворени към всевъзможни отзиви и рецензии, само че няма по какъв начин да поносим лъжи в опит да се омаловажат последните триумфи на българските щангисти, “ съобщи в умозаключение Иван Иванов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР