Чрез комбинацията от оборудването на хеликоптерите и високоспециализираните медицински екипи

...
Чрез комбинацията от оборудването на хеликоптерите и високоспециализираните медицински екипи
Коментари Харесай

Пеканов за медицинските хеликоптери: Най-сетне ще има навременна помощ

Чрез комбинацията от оборудването на хеликоптерите и високоспециализираните медицински екипи най-накрая ще можем да предоставяме навременна помощ, даже и в най-отдалечените места, сподели служебният заместител министър-председател по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов пред първите медици, приключили курса на образование „ Оказване на незабавна здравна помощ по въздуха “.

 

Пеканов и министърът на опазването на здравето в служебния кабинет Асен Меджидиев са в симулационния център на Военномедицинска академия, където следва да връчат удостоверенията на курсистите.

Важните са стъпките, направени в България, с цел да имаме медицински услуги на международно равнище, сподели още Пеканов.

 

По думите му днешното събитие бележи значима стъпка в устрема за възстановяване на здравното обслужване в страната. Чрез оказване на въздушна помощ по въздуха ще се доближава бързо до най-отдалечените места в страната, добави той.

 

Здравеопазването е сфера, в която всеки български жител е изключително сензитивен и има какво още да създадем, сподели още той. И уточни потребността и от доверие в системата.

Пеканов напомни, че по Плана за възобновяване и резистентност имаме заложен сериозен финансов запас за оказване на здравна помощ по въздух, за модернизиране на болнични заведения, за психиатрична помощ, за създаване на центрове за лекуване на инсулти, само че всичко това би трябвало да върви с промени. Една от тях е за основаване на фонд за поощряване на по-балансирано систематизиране на медицински експерти в страната, тъй че и в най-отдалечените селища да има достъп до медицински грижи, добави Пеканов.

Обмисля се миналите курса да бъдат изпратени на петдневно посещаване в Италия, където да се срещнат с опциите за оказване на незабавна здравна помощ по въздух, сподели министър Меджидиев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР