Чрез кашлицата организмът реагира и се защитава срещу чуждите тела,

Чрез кашлицата организмът реагира и се защитава срещу чуждите тела, ...

По-различният поглед към лечението на кашлица.


Чрез кашлицата организмът реагира и се защитава срещу чуждите тела, дразненията в дихателните пътища или срещу бактерии, вируси и други болестотворни причинители. Тя съпътства простудните заболявания, симптом е на болестите на горни и долни дихателни пътища. Кашлицата може да бъде различна по вид - продуктивна (т.е. с образуване на слуз и храчки), суха, съпътствана или не от повишена температура и др.

Тези особености, наличието и вида на секретите, както и други характерни оплаквания на болния, са важни, за да се определи подходящото лечение. При кашлица, която продължава повече от една седмица, е важно да се потърси лекарска консултация. При неправилно лечение или, ако не е излекувана докрай, кашлицата може да се превърне в хронична. 
Хомеопатията разполага с богат арсенал от медикаменти за подпомагане на организма при сезонните вирусни заболявания, протичащи с кашлица. Плюсът на този тип терапия е, че действа не само патофизиологично - върху самите процеси, които са настъпили в организма, но и подпомага неговия имунологичен отговор. Как хомеопатиятап омага при лечение на кашлица - вижте на Puls.bgПо публикацията работи: Антон Асенов

Източник: dnes.bg