"Чрез директорите на градините проведохме допитване до родителите на столичните

...
"Чрез директорите на градините проведохме допитване до родителите на столичните
Коментари Харесай

Зам.-кметът Чобанов: Не водете детето на градина при над 37,3° температура

"Чрез шефовете на градините организирахме допитване до родителите на столичните детски заведения. Общо 176 от 194 ще възобновят работа, 5 ще бъдат ремонтирани. В 7 има спешни поправки и до околните 2 седмици ще приключат. Децата ще посещават прилежащи градини, единствено 6 градини нямат родители, декларирали, че ще заведат децата си на градина. Общо 1076 детски групи, 98 яслени групи, към 12 000 ще се възползват от отварянето. Може би към 26 % от децата ще се завърнат от първия ден ". Това съобщи доцент доктор Тодор Чобанов, зам.-кмет по по посоки обучение, просвета, вероизповедания, юношески действия и спорт на Столичната община, пред Канал 3.

"Родителите всекидневно би трябвало да мерят температурата на децата. Те ще попълнят и декларация за осведомено единодушие и споделена отговорност. 4 пъти дневно ще бъдат дезинфекцирани вътрешните зони на градините, най-малко един път външните пространства. Ще се акцентира на заниманията на открито. Вземат се всички ограничения. Торбички за обувките би трябвало да се носят ", добави той.

В детските градини в Добричка област са обхванати близо 77 на 100 от децата

"При температура над 37,3 да не се води детето на градина и да не се носят играчки от у дома. Носене на маски, изключително в случай че персоналните лекари са го предписали за съответното дете. Ако се откри случай на ковид, ще бъде сложена под карантина самата група ", разяснява зам.-кметът на София.

"Служителите в някои детски градини към този момент са тествани, в идващите дни ще продължат тестванията. Част от яслените групи няма да могат да стартират незабавно, тъй като някои от медицинските сестри са напуснали работа. Имаме огромен проблем с медсестрите, нещо би трябвало да се направи ", приключи доцент Тодор Чобанов.

"Театър София " и Народния спектакъл ще имат подиуми навън и ще играят през цялото лято. Ще създадем всичко допустимо да организираме допустимо повече събития на стадион Юнак. Ще има доста и разнообразни културни събития навън. Новата сцена зад НДК също ще одобри събития навън. Ще има дезинфекции и отдалечаване на публиката.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР