Човешкото тяло е уникално. То е много сложен механизъм, който

...
Човешкото тяло е уникално. То е много сложен механизъм, който
Коментари Харесай

10 странни факта, доказващи, че човешкото тяло е загадъчна система

Човешкото тяло е неповторимо. То е доста комплициран механизъм, който към момента има доста секрети, които учените изследват от епохи. Но за какво не се опитаме да разберем какви са качествата на нашето тяло и до къде могат да се простират те?

Ето няколко странни обстоятелството за човешкото тяло:

1. Мозъкът е най-голямото флаш устройство в света

Паметта на мозъка ви има задоволително потенциал за предпазване на 2,5 милиона GB информация. Това е почти 300 години видеоклип. Върхът на развиването на паметта настава на 25-годишна възраст и стартира да понижава на 50-годишна възраст, в случай че не упражнявате паметта си.

2. Вашето тяло може да забави процесите, с цел да ви защищити от удавяне

Този резултат се назовава гмуркане инстикт. Когато мозъкът ви осъзнае, че тялото ви е потопено във вода, то забавя сърдечната Ви периодичност, пренасочвайки кръвта от крайниците ви към виталните органи, с цел да резервира кислорода. Колкото по-дълбоко се гмуркате или колкото по-дълго останете под вода, толкоз по-бавно работи сърцето.

3. Бебетата са супер мощни

Новородените бебета са доста мощни за техния размер и тегло. Ако бебето се хване за хоризонтална лента, то може да виси там дълго време, без да се уморява. Този инстикт е завещан от нашите предшественици, когато новородените маймуни е трябвало да се държат за майките си. На 3-месечна възраст бебетата нормално губят тази дарба.

4. Дължината на всички кръвоносни съдове в тялото ни е задоволителна, с цел да обхване Земята 2,5 пъти към екватора

Ако вземем всички кръвоносни съдове от средностатистически възрастен и ги сложим в линия, линията ще се простира над 100 000 благи. Това е задоволително, с цел да обиколи Земята 2,5 пъти. В същото време сърцето ни изпомпва приблизително 5,7 милиона литра кръв през целия ни живот. Този размер е задоволителен за попълване на 3 басейна с олимпийски размери.

5. Мъжките гърди могат да създават мляко

Всички хора, без значение от пола, имат млечни жлези, млечни канали и зърна. Мъжките зърна могат да бъдат подтиквани да създават мляко. Това може да се случи и заради хормонален дисбаланс, породен от мощен стрес.

6. Цветът на вашите сънища може да зависи от типа на тв приемника, който гледате

Типът тв приемник, който сте гледали, когато сте били дете, може да повлияе на цвета на вашите сънища. Едно изследване сподели, че болшинството от хората, които са гледали черно-бяла телевизия, сънуват в черно и бяло. Докато хората, родени след цветната телевизия, имат цветни сънища.

7. Вашите мускули са предопределени да подвигат тонове

През 1982 година в Лорънсвил, Ангела Кавало подвига Chevrolet Impala от 1964 година. Колата пада от крика, до момента в който синът й Тони работи под него и го затиска. Г-жа Кавало подвига колата задоволително високо и за задоволително дълго, с цел да могат двама съседи да заменят крика и да измъкнат Тони.
Това не е единственият случай, когато някой е направил видимо невероятно нещо, поради адреналина. В тялото ни има 640 мускули, чиито граници са незнайни.

8. Човешкото тяло е машина за произвеждане на слуз

Тялото на възрастен създава приблизително 1,5 литра слуз дневно. Поглъщаме по-голямата част от нея, без даже да обръщаме внимание на това. В допълнение, тялото създава също един литър слюнка, 3 литра стомашен сок, 3,5 литра чревен сок и един литър злобен сок.

9. Течността, която изтича от носа ви, може да е от мозъка ви

Течността, която тече през носа, може да бъде мозъчна течност. Мозъчната течност се намира към мозъка ви и се държи от специфична мембрана. Понякога може да изтече през носа ви в дребни количества като чиста течност.

10. Вашето тяло е най-защитената структура в света

Белите кръвни кафези преследват бактериите, които попадат в тялото ни и ги гълтам. Тези кафези са " мъже в черно " на нашето тяло и го защищават от " зли нашественици ". В същото време тялото ни също отстранява старите и цялостни кафези. Например, до момента в който четете това изречение, 22 милиона от клетките ви са умрели. В идващите 30 секунди тялото ви ще създаде 72 милиона нови червени кръвни кафези и ще се отърве от 174 хиляди остарели кожни кафези.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР