Човешкото тяло е умна машина - независимо от действията или

...
Човешкото тяло е умна машина - независимо от действията или
Коментари Харесай

Къде отиват мазнините, които изгаряме при спорт

Човешкото тяло е интелигентна машина - без значение от дейностите или бездействията ни, то се пробва да ни подсигури с нужното в моменти на потребност. Именно това е повода да трупаме мазнини - да имаме " гориво ", когато такова ни потрябва. Често обаче имаме потребност да се отървем точно от тези ресурси. Къде отиват те?

Мастните кафези се образуват основно през детството и юношеството, а по-късно броят им остава релативно постоянен. Когато упражняваме, подлагаме се на режими и диети, клетките не понижават, а просто се свиват по отношение на размера си. Какво тъкмо се случва обаче, когато използваме " запасите " си лой за сила?

Обратно на нормалното разбиране, не всички ресурси се трансформират в сила. След като огромна част от тях е изпратена " на работа " под формата на триглицериди, те минават през серия от химически процеси, с цел да захранят дейностите ни. Има обаче и неусвоени остатъци.

Те стават част от остатъчните артикули - вода и въглероден двуокис. Според проучване на British Medical Journal от 2014 година, те се изхвърлят от тялото посредством дихателната ни система. Тоест - издишваме ги. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР