Човешкият организъм е една комплексна и сложна система. Когато дадена

...
Човешкият организъм е една комплексна и сложна система. Когато дадена
Коментари Харесай

Опасни симптоми на тялото, които често пренебрегвате!

Човешкият организъм е една сложна и комплицирана система. Когато дадена функционалност бива нарушена или възпрепятствана, тялото ни постоянно ни изпраща сигнали, с цел да „ каже ", че нещо не е наред.

Често обаче ние пренебрегваме тези сигнали и по този начин не съумяваме да спрем казуса в точния момент.

Как да разпознавате сигналите на тялото ви и да ги тълкувате вярно:

Събуждате се изтощени

След 7 часа сън се събуждате изтощени, половият вкус е редуциран до нула, изпитвате неутолим апетит, разсеяни сте, болнави сте, огромните количества кофеин не оказват помощ - всичките тези сигнали предизвестяват, че не спите задоволително. Липсата на сън може да докара до доста съществени последствия, по тази причина е добре да не пренебрегвате среднощната отмора, с цел да сте здрави и ефикасни в всекидневието.

Ефективни средства против унесеност са желязото, белтъчините и фолиевата киселина. Така че, вместо да изпивате следващата чашка кафе, по-добре изяжте варено яйце. Също по този начин, за поддържане тонуса на тялото оказват помощ аленото месо и рибата.

Чупливи нокти и вяла, чупеща се коса, без искра

Тялото ви се нуждае от калций и витамини от група В. Включете в менюто си повече млечни артикули, зеленолистни зеленчуци, бобови растения, пълнозърнести храни, ядки, картофи, кълнове.Сухи очи

Този признак подсказва, че на тялото може би му липсват витамин А и значими мастни киселини. Добре е да повишим приема на млечни артикули, зелени, жълти и оранжеви плодове и зеленчуци.

Напукани ъгълчета на устните

В този случай е вероятен дефицит на желязо, витамин В6, В12 и фолиева киселина. Консумацията на повече месо, бобови култури, млечни артикули и зелени зеленчуци ще е от изгода.

Потрепване на клепачите

Трептенето на клепачите е постоянно срещано събитие. Случва се най-често, когато сме уплашени и ядосани. Офталмологът Джоел Шуман изяснява на какво се дължи това събитие. Спазмите в ъгълчето на окото нормално се дължат на стрес. Различни способи за релаксация могат да оказват помощ – надълбоко дишане, разпределяне на мускулите, медитация.

Умората и неналичието на сън също благоприятстват появяването на трептеренето, както и претоварването на очите от компютъра. Понякога алергиите също могат да доведат до вибриране на клепачите. Когато търкаме очите си, в тъканите на клепачите и сълзите са отделя хистамин, а хистаминът също може да аргументи трепкане, написа Zdrave.to. Потрепването на клепача може да се прояви по едно и също време с други признаци като неспокойствие и зачервяване на очите, сълзене, замъглено зрение.

Тъмни кръгове под очите

Те се появяват при изтощеност и непълен сън. Ако обаче сте отпочинали, а непрекъснато ги имате, е добре да се съветвате с доктор. Тъмните кръгове са измежду признаците за анемия – дефицит на червени кръвни телца или хемоглобин в кръвта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР