Човешкият мозък е виртуоз в създаването на излишна тревога. Добрата

...
Човешкият мозък е виртуоз в създаването на излишна тревога. Добрата
Коментари Харесай

4 стъпки за преодоляване на тревожността

Човешкият мозък е виртуоз в основаването на непотребна паника. Добрата вест е, че тя може да се в профил, когато знаете какво я предизвиква. Eто четири стъпки, които ще ви оказват помощ да успокоите топката, без значение какво ви вълнува.

1. Това е просто едно вещество

Кортизол. Това химично вещество ви кара да се чувствате зле. Организмът ви го отстрани за няколко часа, тъй че би трябвало скоро да се почувствате добре още веднъж – в случай че не задействате отделянето на още през това време. За страдание това е мъчно – кортизолът основава възприятие на застрашеност, което кара мозъка ви да търси закани. Но можете да намерите прекъсвача, който го изключва, в случай че научите по какъв начин мозъкът ви дефинира „ заканите “.

2. „ Заплахите “ са просто невронни пътища

Нещата, които са ви карали да се чувствате зле в предишното, са построили невронни пътеки в мозъка ви, които задействат отделянето на кортизол, когато видите нещо, което свързвате с неприятно възприятие. Тези пътища, построени преди осемгодишна възраст и по време на пубертета се трансформират в най-удобните автомагистрали на мозъка ви, тъй че всичко, което ви е карало да се чувствате зле през тези години е програмирало алармената система на мозъка ви. Тревожните сигнали са повече, в сравнение с е нужно, при всеки от нас, тъй като се усещаме застрашени от дребни неща, които са били „ рискови “ за нас преди години. Много от тревожните сигнали към момента са скъпи: те ни защищават да не паднем от високо и да не тръгваме със съмнителни непознати. Но те са неприятен справочник за живота.

3. Можете да си изградите нови самоуспокояващи механизми

Самоуспокоението също е комплект от невронни пътеки, построен преди дълги години. Човешкото създание се ражда беззащитно и уязвимо. Първата верига от нервни пътища, върху която се поставя по-нататъшния опит, е неотложното възприятие, че имаме потребности, които не можем да посрещнем сами.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР