Човешкият мозък е нещо наистина забележително. Той е способен на

...
Човешкият мозък е нещо наистина забележително. Той е способен на
Коментари Харесай

Създаването на халюцинации без наркотици е изненадващо лесно

Човешкият мозък е нещо в действителност удивително. Той е кадърен на неща, които приматите – нашите родственици – биха достигнали вероятно след хиляди, даже може би милиони години на еволюция. Дори нашите най-комплексни машини не могат да се съпоставят с изобретателността и високото равнище на разсъдливост, с които мозъкът се отличава, написа Science Alert.

Въпреки всички тези към 100 милиарда неврона са извънредно нежни. Ако нещо напълно малко се обърка в съответна връзка, нещата се разпадат много бързо. Още по-странното е, че даже без каквито и да е пострадвания или структурни нередности, човешкият мозък може да се обърка и напълно самичък. Оказва се, че е доста елементарно да го накараме да вижда неща, които кардинално не съществуват.

Не, не става дума за взимането на опиати, които провокират халюцинации. Мозъкът е кадърен да ги провокира сам-самичък. Стига да знаете по какъв начин да го манипулирате.

Както най-новото видео на Scam School показва, нужни са ви няколко най-обикновени предмети от всекидневието. С тяхна помощ ще създадете мощни халюцинации, които ще повлияят на сетивата ви:

- Бял лист хартия.

- Памучни подплънки.

- Ластици.

- Ножици, тиксо, телбод.

- YouTube видео със неподвижен звук, което да върви най-малко 30 минути.

- Звукоизолиращи слушалки.

Изгледайте видеото, с цел да разберете какво тъкмо би трябвало да извършите с тях – на процедура е нужно да изработите маска за очи. Ефектът нормално стартира да се демонстрира след 10 до 30 минути.

След 20 минути екипът на Scam School твърди, че стартира да вижда ярки цветове – като че ли сте разтъркали клепачите си. Впоследствие те одобряват формата на динозавър, медуза, окото на Саурон и така нататък Един даже е чул писъци, а различен – смях.

Звучи необичайно? Scam School в действителност пресъздават правилата на научния феномен, прочут като резултата на Ганцфелд. Той се демонстрира, когато сме изложени да вземем за пример на непрекъсната тъмнотия или неподвижен ефирен звук. В тази обстановка мозъкът откликва, като се пробва да усили невралния звук в желанието си да открие изчезналите образни сигнали. Това довежда както до образни, по този начин и до звукови халюцинации.

Разбира се, прекарванията се разграничават от човек до човек. При вас какво се случи?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР