Човешките стремежи и амбиции достигат пика си на 33-годишна възраст.

...
Човешките стремежи и амбиции достигат пика си на 33-годишна възраст.
Коментари Харесай

Хората са най-амбициозни на 33-годишна възраст

Човешките желания и упоритости доближават пика си на 33-годишна възраст. На този стадий от живота си хората са най-твърдо решени да реализират задачите си - от израстване в кариерата до поддържане на добра физическа форма и здравословен метод на живот, написа " Дейли експрес ", базирайки се на английско изследване.

Изследването на здравни клиники " Бупа " е обхванало 2000 души. Резултатите демонстрират, че на 33 години човек най-често се стреми към убеденост, високи енергийни равнища и положителна житейска настройка. И до момента в който на тази възраст решителността е достигнала своя пик, за мнозина мотивацията постоянно е " борба ".

" Стремежът играе значима роля в постигането на задачите ни, без значение какви са те. Разбира се, надали има човек, който да не желае да ги реализира, само че това не всеки път е толкоз елементарно, колкото ни се желае. Подкрепата на близките е от значително значение, когато се сблъскваме с компликации по пътя към постигането им. Съветът ни е хората да си слагат реалистични цели, съобразени с опциите им ", споделя доктор Навийн Пури.

Проучването разкрива, че участниците имат приблизително четири цели. Най-честите желания са към икономисване на пари, здравословно хранене и поддържане на добра физическа форма.

Въпреки че 85% от интервюираните настояват, че са склонни да се придържат към задачите си, до момента в който не ги реализиран, почти толкоз споделят, че не са " изцяло уверени " в реализирането им.

Най-честите спънки пред постигането на дадена цел са неналичието на задоволително пари, време и поддръжка, както и мързелът.

Допитването демонстрира, че съгласно 70 на 100 от участниците вероятността да реализират задачите си би била по-голяма, в случай че имат нужната поддръжка.

Какви цели гонят хората в живота си?

1. Да пестят пари.

2. Да се хранят здравословно.

3. Да поддържат добра физическа форма/да упражняват повече.

4. Да почиват повече.

5. Да пият повече вода.

6. Да четат повече.

7. Да посетят мечтана ваканционна дестинация.

8. Да пътешестват.

9. Да бъдем положителни със себе си.

10. Да заплащат отговорностите си.

11. Да се оправят със задача от вида " Направи си самичък " /да реализират даден план.

12. Да прекарват повече време с децата и фамилията си.

13. Да пият по-малко/никакъв алкохол.

14. Да употребяват по-малко/никакво месо.

15. Да практикуват медитация на осъзнаването.

16. Да се преместят/да купят къща.

17. Да учат/посещават курс.

18. Да научат нов език.

19. Да откажат цигарите.

20. Да карат колело/да вървят пешком на работа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР