Човешката психика е дълбок кладенец, в който ще пробваме да

...
Човешката психика е дълбок кладенец, в който ще пробваме да
Коментари Харесай

Тайните на човешката психика

Човешката душeвност е бездънен бунар, в който ще пробваме да се гмурнем тъкмо в този момент:

От всички човешки сетива обонянието е най-свързано с паметта.

Мечтателите сънуват по-често от другите и по-лесно запомнят своите сънища.

Семейството и приятелите са най-важният фактор за щастливо детство.

Ако непрекъснато говорите на два разнообразни езика, ше отложите настъпването на синдромите на заболяването Алцхаймер.

Поведението на влюбен човек е сходно с държанието на човек с психическо разстройство.

Средно 60 дни са нужни на човек, с цел да си построи табиет.

Със затворени очи можем по-лесно да запомним информация. Това е по този начин, тъй като със затворени очи разрешаваме на информацията един тип да „ потъне “ в мозъка.

Най-ефективният метод за запомняне на информация е 40-50 минути учене, последвано от 10 минутна отмора.

У човек поражда мощна силна прочувствена връзка с този с който пее.

Много елементарно е доминираш над събеседник, в случай че приказваш с спокоен и спокоен глас, изключително по време на спор.

Хора, които умеят да благодарят, могат по-лесно да бъдат щастливи.

Недоспиването усилва раздразнителността и покачва риска от поява на меланхолия.

Мозъкът и стомахът на човек са тясно свързани. Затова някои страсти се отразяват физически даже на стомаха. да вземем за пример паниката.

Да обичаш построен облик на човек и да обичаш индивида подобен, какъвто е в действителност, са радикално разнообразни неща.

Петте най-разпространени нощни кошмари са: рухване, гонене, парализа, забавяне и гибел на непосредствен човек.

Човек взима по-бързо решения, когато му се върви до тоалетна.

Умението да мислиш за това по какъв начин мислим е симптом на върховен разсъдък.

Във всеки човек съществуват три персони: подобен за какъвто се мисли; подобен за какъвто се представя; и подобен, какъвто е в действителност.

Изучените статистики на футболната и хокейната лига посочили впечатляващи резултати: оказало се, че реферите санкционарали доста по-често играчите, които били в черни екипи.

За фантазии човек изразходва към 30% от своето време. Не е изключено този % да е и доста по-голям. Но това не е неприятно. Учените настояват, че хората, които по-често мечтаят, съумяват да решат проблемите си по-бързо.

Когато сънувате, мозъкът ви работи старателно, обединявайки информацията за целия предишен ден. От цялата маса получена информация той основава асоциации и взема решение кое да не помни и на кое би трябвало да се обърне по-голямо внимание.

Неслучайно се дават препоръки хубаво да се почине, да вземем за пример, преди изпит. Може да запомните повече информация, в случай че я научите директно преди сън.

Когато човек се намира на изцяло непознато за него място, той от самото начало се движи надясно. Така че в случай че желаете да избегнте тълпите, тръгнете наляво.

Следващият факт се отнася до красивата половина на човечеството. Влизайки в магазин за облекла, дамата първо обръщат внимание на местата, където царува хаос: лавици, закачалки и така нататък. Подсъзнателно им се коства, че най-интересните неща са точно там.

Впрочем: знаете ли, че има директна връзка сред нарушителите и техния външен тип? Статистиката демонстрира, че красивите хора по-рядко нарушават закона.

Ако мислите че имате доста положителни другари, грешите. Антрополозите дружно с психолозите са разкрили, че оптималното количество близки другари са 50-150 души. Според артиста Георги Христов са двама-трима.

Мъжете и дамите не запомнят еднообразно детайлите на закононарушението. Да вземем за образец обир. В момента в който нарушителят сграбчва чантата от ръцете на жертвата, мъжете си спомнят самия апаш. А дамите в елементи разказват лицето на грабителя.

Повечето болести имат психически темперамент. Около 89% от болести в своята основа са от психосоматичен темперамент. Те не могат да бъдат излекувани, до момента в който човек не проумее, че би трябвало да се прости и до момента в който не се избави от комплексите си.

Съществува несъзнателно псуване или изпускане на мръсни думи. То се назовава копролалия.

Кажете на приятелката си, че сте ú купили подарък и поискайте тя да отгатне какъв е той. Тя ще изброи лист с неща, които желае.

Колкото по-студена е спалнята ви, толкоз по-голям е шансът да сънувате кошмари.

Дори щастливи събития като довеждане докрай на университет, женитба или нова работа могат да доведат до меланхолия.

Има един принцип в логиката на психиката: колкото повече очакваш обещано събитие, толкоз по-голяма е вероятността за съкрушително отчаяние. Повече очакваш – по-малко получаваш. И назад.

По наблюденията на специалисти могат да се влюбят единствено за няколко минути, а тези с кафеви могат да обичат по едно и също време няколко души. За да се влюби зеленоок, е нужно задоволително време, от време на време за това са нужни години. Хора с всички останали цветове на очите могат да се влщбят единствено за два часа.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР