Човешка небрежност е основната версия за пожара в Минерални бани“

...
Човешка небрежност е основната версия за пожара в Минерални бани“
Коментари Харесай

Пожарът край Бургас: Основната версия е човешка грешка

Човешка немарливост е главната версия за пожара в „ Минерални бани “ край Бургас. През цялата нощ два екипа на пожарната останаха да дежурят в региона.

Огънят е тръгнал от сухи треви и е минал към горския фонд в борова горичка

Заради мощния вятър и многото тлеещи дървета е имало заплаха пламъците да се възобновят покрай вилни постройки. Това е наложило да бъде осъществяван непрекъснат обход на терена, обясниха от пожарната.

Мястото остана задимено до късно вечерта. При огнената буря са изгорели близо 600 декара треви и борова гора.  Няма потърпевши хора и наранени здания. Изясняват се аргументите за пожара. Основната версия е погрешно боравене с огън във вилната зона.

Основната версия е, че огънят е тръгнал поради човешка немарливост

 „ Вследствие напразно, имаше заплаха наоколо до Аква Калиде. Имаше заплаха и за парка на квартал Ветрен, както и близостта му до вилната зона на Банево. За страдание, надалеч е от пожарни хидранти, изискаше време екипите на пожарната, откакто им свърши водоснабдяването да излязат, да стигнат до квартал Ветрен, да водоснабдят и да се върнат “, сподели Николай Николаев - шеф, РД „ ПБЗН “ – Бургас.

„ Виждайки по какъв начин се популяризирал пожарът, накъде духа вятърът, следите демонстрират, че е към вилната зона на Банево. Човешка интервенция - това е повода “, уточни той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР