Човешка грешка може да е причинила разбиването на космическия апарат

...
Човешка грешка може да е причинила разбиването на космическия апарат
Коментари Харесай

Човешка грешка може да е причина за разбиването на космическия апарат Берешит

Човешка неточност може да е предизвикала разбиването на галактическия уред "Берешит ", заяви Асошиейтед прес, базирайки се на израелската организация, подготвила лунната задача.

Организацията с идеална цел "Спейс Ай Ел ", основала "Берешит ", заяви, че инженерите в контролната зала са получили сигнал за нередовност в апаратурата за премерване на инерцията, която е основна за насочването по време на спускането. Екипът е дал команда за активиране, която е провокирала "поредица от събития ", завършили с разбиването на апарата. Иначе "нещата можеха да са О Кей, само че още не сме сигурни ", споделиха от "Спейс Ай Ел ".

Такава е последователността на събитията по телеметричните данни. Специалистите ще продължат разбора и формалният отчет ще бъде оповестен до няколко седмици.

"Берешит " е основан от организацията с идеална цел "Спейс Ай Ел " за присъединяване в състезанието "Лунар Екс прайз " на "Гугъл ". Построен е взаимно с държавната компания "Израел еърспейс индъстрис ", само че с частно финансиране. "Берешит " беше изстрелян от Кейп Канаверал в Съединени американски щати на 21 февруари с ракета "Фалкон 9 ". Почти до края работеше добре, само че спускането към Луната и плануваното "меко " кацане бяха несполучливи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР