Човешка грешка е причина за инцидента в завод Арсенал. Това

...
Човешка грешка е причина за инцидента в завод Арсенал. Това
Коментари Харесай

Министър Радев: Човешка грешка е причина за инцидента в завод Арсенал, има и трети пострадал

Човешка неточност е причина за случая в цех " Арсенал ". Това заяви вътрешният министър Валентин Радев в Народното събрание по отношение на случая от тази заран в казанлъшката оръжейна компания " Арсенал ", при който почина служащ на 39 години, а различен е в тежко положение. Радев съобщи, че има и трети потърпевш, само че не даде повече детайлности.

" Има едно помещение, в което се работи отдалечено, безусловно със замесване на примес. Двамата са били вътре. Съгласно технологията и ограниченията за сигурност, е трябвало да бъдат извън. Управлението на този развой е изнесено на открито, има табло с бутони. Защо са били вътре, занапред ще стане ясно. Нарушили са техническата дисциплинираност, запалила се е сместа, няма гърмеж, за това и няма пожарна там ", съобщи министърът.

Сместта била на барутна основа, пламнала е и е обгорила служащите.

Радев изясни, че е приказвал персонално с изпълнителния шеф на сдружението Николай Ибушев за детайлности.

„ Случват се такива неща, при неспазване. Ако се върна обратно в годините – и в този цех, и на други места, става въпрос за човешка неточност и неспазване на разпоредбите, на технологията в тази ситуация ”, разяснява вътрешният министър. И добави:

„ Няма обстановка. Няма гърмеж. За жал има тежки обгарания ”
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР