Човешка грешка е довела до изтриването от компютрите на британската

...
Човешка грешка е довела до изтриването от компютрите на британската
Коментари Харесай

Човешка грешка: Изтрити голям обем данни за заподозрени във Великобритания

Човешка неточност е довела до изтриването от компютрите на английската полиция на стотици хиляди данни за ДНК и друга информация от досиетата на обвинени за престъпни закононарушения, съобщи в долната камара на английския парламент министърът, отговарящ за полицията, Кит Молтхаус.

Кит Молтхаус съобщи, че чиновниците работят непрекъснато в опит да възстановят изтритите данни. Той добави, че по оценка на министерството на вътрешните работи изгубената информация не съставлява директна заплаха за сигурността на обществото.

Разследването на престъпни случаи обаче може съществено да пострада. Повече от 400 000 файла от досиета на обвинени са били изтрити.

Грешката е станала по време на рутинна процедура по поддръжката на сървъра, който съхранява общо над 13 милиона досиета, осведоми БНР.

„ Незабавната ни задача през идващите дни е да възстановим информацията и да подсигуряваме, че останалата част в компютъра е предпазена и може да бъде употребена “, означи Кит Молтхаус в Народното събрание.

Междувременно водачът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър прикани министърът на вътрешните работи Прити Пател да поеме персонално отговорност по случая. Стармър, сходно на Молтхаус, назова обстановката „ доста сериозна “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР