Човешка грешка, а не проблем с информационната система, е причина

...
Човешка грешка, а не проблем с информационната система, е причина
Коментари Харесай

Вълчев: Човешка грешка е причина за сгрешеното класиране след VII клас

Човешка неточност, а не проблем с осведомителната система, е причина за сбърканите резултати в класирането след VII клас в София. Това разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев.
На 3 юли на уеб страницата на Министерството и образованието беше оповестено класирането на децата, кандидатствали след седми клас, и след това беше свалено.
Обяснението беше, че има техническа неточност. Оказа се, че е сбъркано балообразуването за няколко гимназии в София и това наложи пренареждане на претендентите за тези учебни заведения, само че освен.
„ Основната отговорност е на ръководителите на двете комисии по осведомително обезпечаване и регионалната комисия по класирането, както и на контролиращия началник – началника на РУО “, посочи Вълчев.
По думите му те ще понесат отговорност по Закона за държавния чиновник. „ Ако ме питате за уволняване, не мога да предопределям наказванията “, добави министърът.
Той посочи, че дисциплинарният съвет е този, който изслушва и предлага решението.
„ Лично ще упорствам да има санкции и да бъдат задоволително дисциплиниращи. Разбира се те би трябвало да бъдат обективни и не несъразмерни “, разяснява министър Вълчев.
Според него би трябвало да се вкарат спомагателни контроли, които в огромна степен да подсигуряват, че изчислен вярно балът на учениците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР