Човекоподобен робот ще управлява лунохода, който Русия смята да достави

...
Човекоподобен робот ще управлява лунохода, който Русия смята да достави
Коментари Харесай

Човекоподобен робот ще управлява следващия руски луноход

Човекоподобен робот ще ръководи лунохода, който Русия счита да достави на естествения сателит на Земята благодарение на автоматизираната междупланетна станция " Луна-29 ", оповестява РИА Новости, базирайки се на източник от ракетно-космическия бранш.
Изстрелването на апарата е планувано за 2028 година Предвижда се станцията " Луна-29 " с роувъра с тегло 1,3 тона да бъде изстреляна от космодрум Восточний с ракета-носител " Ангара-А5В ".



Идеята ръководството на апарата да бъде поверено на антропоморфен робот се е зародила неотдавна. Специалистите означават, че в бъдеще сходни луноходи ще се ръководят от космонавти.

Русия разполага с човекоподобният робот " Фьодор ", като съгласно специалистите точно той ще бъде изпратен на Луната.


" Фьодор " (FEDOR - Final Experimental Demonstration Object Research) е първият антропоморфен съветски робот, създаден от Фонда за перспективни проучвания и Неправителствени организации " Андроидна техника " по поръчка на министерството на изключителните обстановки. Планира се през 2021 година " Фьодор " да излети в Космоса на новия съветски галактически транспортен съд " Федерация ".
Западните медии обаче сигнализираха за демонстративно видео, на което се вижда по какъв начин съветският робот " Фьодор " стреля с удивителна акуратност с два револвера. Друго видео демонстрира " Фьодор " зад кормилото на остаряла УАЗ-ка.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР