Човекът, донесъл толкова много радост на футболните привърженици по света

...
Човекът, донесъл толкова много радост на футболните привърженици по света
Коментари Харесай

Бербо: И сам воинът е воин, но няма да спечели битката, времето за промяна дойде

Човекът, донесъл толкоз доста наслада на футболните последователи по света и у нас - Димитър Бербатов, имаше достойнството да награди Футболист №1 на България за миналата 2019-а година. Призът бе извоюван от нападателя на Локомотив Пловдив - Димитър Илиев , който изпрати вълнуваща година в своята кариера.

"Зарадвах се за избора, който е изработен. Колкото можех, следих мачовете, шампионата, играчите. Димитър ми направи усещане с головете, асистенциите и играта си по терена. Малко е егоистично, че виждам повече нападатели и бранители, тъй като Недялков също заслужаваше, само че спечелилият е един. "

Седемкратният притежател на най-големия приз в българския футбол призна, че е изпитал напрежение в новата си роля на награждаващ.

"Познато ми беше, само че имаше напрежение. След толкоз години човек към момента не съумява да управлява страстите си, макар че е привикнал. Това демонстрира, че не му е все тая. Сега съм в нова роля, преди ме награждаваха, а в този момент аз давам награда, само че всеки с времето си, усещам се добре. "

Бербатов разяснява комплицираната обстановка с българския футбол, който като че ли от много време чака своя рестарт.

"Минаваме през сложен интервал, това е ясно. Има разтърсвания в ръководството, всички сме осведомени, само че все пак, би трябвало да има почитание към достиженията на всеки. Можем доста по-добре, имаме късмет да се класираме. Да, на фона на представянето в някои мачове е учудващо, само че ориста ни се умихва и ни дава късмет. Дано момчетата го употребяват. "

"Преди няма значение, значимото е, че си стигнал до тук. Всичко може да се реши по разнообразни способи. Ставали сме очевидци на всяккави мачове. Важното е да се приготвят добре момчетата, тъй като това са избрани два мача, които би трябвало да се вземат, по какъвто и да е метод, даже грозно. Важното е да излязат спечелили. "

Митко Бербатов вижда в спечелването на наградата метод за повдигане равнището на българския хайлайф.

"Радвам се за Димитър Илиев, сподели положителни игри и завоюва наградата. Това е един трамплин да излезе в чужбина и да се развива, както и за българските футболисти. Все отново всеки с времето си, не би трябвало да се бърза, тъй като се вършат неточности. Не скърбя, че момче от от нашето състезание завоюва. "

Бербо призна, че е разсъждавал над концепцията да стане част от ръководството на българския футбол, само че към момента не се усеща подготвен за сходна крачка.

"То в случай че беше толкоз елементарно, с щракане на пръсти, щеше да е супер. Аз не мога да кажа, че съм подготвен. Само безконтролен човек може да каже, че е изцяло подготвен. Времето за смяна в действителност е пристигнало. Трябва да се подходи към новото, към модерното, по-младото. Тепърва ще се обяснява кои ще са искащите да поемат тази отговорност. Ако смениш единствено един човек, а другите останат - ти не сменяш нищо, тъй че би трябвало цялостна идея за развиване. Хората, които гласоподават би трябвало да желаят смяна. "

"Мислил съм и мисля за положителното на българския футбол. Искам като си пусна тлевизора да виждам и да се веселя - на терените, изискванията, интервютата, публиката. Всички тези неща са мъчно поправими от равнището, на което сме стигнали, само че не е късно да стартираме, след нас идват децата, на които би трябвало да завещаем по-добро наследвоство. Надявам се да имам съидейници, тъй като самичък воинът отново е боец, само че няма да завоюва борбата ", призна Митко Бербатов.

"Далеч сме, за съжлаение. В днешния свят всичко опира до пари и финанси, които въпреки всичко могат елементарно да се намерят. Важно е да се употребяват по предопределение. Когато всеки има правила и ги съблюдава, тогава нещата ще станат по-лесно, само че сме надалеч и от тези правила. "

За край, Бербатов призна, че актуалният му фокус е ориентиран към непознати за него неща, само че не стопира да се усъвършенства и развива.

"В момента съм насочен към нови неща, които преди не са били налични за мен. Пътувам много, работя с някогашни сътрудници, виждам се постоянно с тях, изучавам неща. Ще забележим дали ще ги пренеса тук някой ден. Тук ще е мъчно да се вкара цялото нещо, ще би трябвало да се прикрепи към нашите си специфики. Уча се на доста неща, сега се модернизирам. "

"Искам да седна, да пусна тв приемника и да виждам хубаво българско състезание с положителни условия, да видя по какъв начин хората си водят децата на стадиона, по какъв начин се класираме за следващо състезание, момчетата ни да излизат в чужбина или да остават тук и да оказват помощ на българското състезание. Ако футболът ни е добре, ще носи наслада на всички хора в България ", приключи Бербатов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР