Човекът беше много изтупан. Авторитетен, приказлив, държи се нормално, как

...
Човекът беше много изтупан. Авторитетен, приказлив, държи се нормално, как
Коментари Харесай

Изтупан, приказлив, държи се нормално! Странно ли е, че хората бъркат мошеник с депутат?

Човекът беше доста издокаран. Авторитетен, разговорлив, държи се обикновено, по какъв начин да разберем, че е подобен?!

Така хората от Розино разказват мнимия народен представител Сергей Димитров, прочут като Харварда, който е измамил повече от 30 души, обещавайки им най – разнообразни услуги. Мъжът се представял като народен представител и обещавал да узаконява къщи, вземал суми за завеждане на каузи от наследници на разположение, умряло при трудова акцидент. Харварда се е представял и за юрист, занимаващ се с имотни каузи, като е оставял очевидците да го чакат пред съда и лъжел, че е в друго съвещание. Димитров се промотирал и като човек, който работи с партии, при което е обещавал споразумяване на заеми и финансиране по европроекти. Твърдял, че има доста благоприятни условия и е водил пострадалите в офиси, като ги представял за негови. Представял се е като общински консултант, който може да помогне на искащите да закупят общински парцели.

„ Не мога да си показва, че подобен човек ще ме излъже” споделя възрастен мъж от махалата на Розино. Мнозина са дали сред 1000 и 6 000 лв. на Димитров, очаквайки съответната услуга от него. Но по този начин и не са получили нищо, с изключение на сигнала на изключения му телефон.

Как е допустимо в 2022 година някой да дава крупни суми само че чужд човек, единствено тъй като е облечен добре и може да приказва със комплицирани фрази? Как при всички типове обществени мрежи и търсачки, нито един човек от цяло село, да не се сети да ревизира биографията на някой, който се показва за народен представител.

Или кучето е заровено другаде?

Ако сменим гледната точка, ще установим, че в реалност въпросният Харвард значително покрива визията, която болшинството българи имат за народните представители. Имиджът на българският народен представител не е кой знае какъв брой висок. През последните 15 години институцията събира по-малко от 20% утвърждение, което понижава с всеки следващ избор. И по този начин събирателният облик на депутатът е добре облечен човек, който приказва доста, само че не споделя нищо и рядко изрича истината. И, естествено, забогатява на гърба на данъкоплатците. Разбира се, мъчно бихме вкарали жертвите от Розино в графата „ данъкоплатци”, само че шармантният външен тип на Харварда не им е оставил място за подозрения.

Мнимият народен представител се появи и в съда в сако, уместно за магьосник в Лас Вегас, само че поради модата, която много законно определени народни представители постановат в залата, сходен аутфит надали би усъмнил жертвите.

Нескопосаните колажи, които Димитров си е правил със фотоси на известни политици, също допълват внушението, което измамникът постанова.

Всъщност Сергей Димитров е бил на път да сбъдне желанието си да стане политик, само че е заложил на неверната партия. Той е бил напълно действителен претендент за депутат от „ Българско лято “ на предприемача Васил Божков. Като 6-и в благоевградската листа Димитров бе задържан през април месец 2021г. за търговия с избор. Разследването стартира в Пловдив. По него са събрани данни, че Сергей Димитров предлага пари за гласове,но поради имунитета му, делото е изпратено по подготвеност в СГП. Мъжът бе забъркан и в друга съмнителна скица, която също стигна до прокуратурата. Той бе част от нечистатата скица " Всички Заедно За Една Кауза " за подправяне на документи и корист със средства, предопределени за деца, лишени от наставнически грижи.

Вероятно в случай че беше получил наказване в точния момент, хората от Розино нямаше да се разделят със спестяванията си.

Но това е друга тематика!

За нас остава вярата депутатите, за които ще гласуваме в идващия парламент, да не са лустросани версии на Сергей.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР