Човек загина при верижна катастрофа между четири трамвая в София

...
Човек загина при верижна катастрофа между четири трамвая в София
Коментари Харесай

Инж. Василев за верижната катастрофа с трамваи: Вероятно става дума за човешка грешка


Човек почина при верижна злополука сред четири трамвая в София през вчерашния ден. Той е пресичал релсите. Вероятно става дума за човешка неточност на ватманката на последния трамвай, разяснява инж. Иво Василев, зам.-директор на Столичния електротранспорт, като разясни, че казусът се проверява.

По думите му всички по веригата, които е трябвало, са били предизвестени за случая на първото транспортно средство, а диспечерите нямат обвързване да уведомяват всички трамваи по линията. Според него би трябвало да има по-завишен контрoл на водачите, а самите ватмани би трябвало да наблюдават доста деликатно пътната конюнктура.

Инцидентът стана на бул. "Искърско шосе " на разклона за летище "София ". Трамвай аварира и стопира на бул. "Искърско шосе ". След него стопират още два трамвая. Ватманът на последния, четвърти трамвай, не съумява да натисне спирачката.

Удря се в останалите три мотриси, по този начин евентуално става верижният конфликт. Още 9 души са потърпевши при тежкия случай. Някои от тях са настанени в болница.

Три екипа на Спешната помощ оказват помощ на потърпевшите при верижната злополука с четири трамвая.

Реаниматорският екип на доктор Стефанов стига за по-малко от 10 минути. На място оказват помощ на двама от 9-мата потърпевши. Заедно в колата за спешна помощ, дружно са и у дома. Семейство Стефанови работят от 30 години в "Спешна помощ ".

Срещата ни с тях е в края на 12-часовата им промяна, в която са оказали помощ на десетки, без да имат време за отмора. На финала на промяната на екипа на незабавната помощ, колата за спешна помощ, която е на повече от 5 години и има изминати над 200 хиляди километра, се чупи. Скоростният лост отхвърля.

“Това е! Натоварването е 24 часа, няма как”, споделя Нако Кръстев, водач в ЦСМП-София.

Като реаниматори са пращани единствено на най-тежките случаи. Те са измежду първите, които оказват помощ на потърпевшите при автобусната злополука на „ Тракия “ преди две години, когато починаха 6 души и други 20 бяха ранени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР