Човек загина, а още осем са ранени при тежка катастрофа

...
Човек загина, а още осем са ранени при тежка катастрофа
Коментари Харесай

Тежка катастрофа край Панчарево

Човек почина, а още осем са ранени при тежка злополука до Панчарево нощес. Най евентуалната причина е погрешно изпреварване, заяви Министерство на вътрешните работи. Това съобщи OFFNews.

Инцидентът е станал на пътя сред София и Самоков. В региона на Панчарево са се блъснали три автомобила. При злополуката е умрял един човек, други девет са ранени. Повечето от тях са младежи на възраст до 25 години.

На мястото на случая са изпратени 9 коли за спешна помощ. Ранените са настанени в лечебните заведения „ Св. Анна “, ИСУЛ и „ Пирогов “. В болница „ Св. Анна “ са откарани общо три девойки - на 16,17 и 18 години. Те са и най-тежко потърпевшите, едно от тях е в сериозно положение. В „ Пирогов “ са две момчета - на 16 и 18 години, момиче, 44-годишен мъж и 16-годишният му наследник. По случая тече следствие.

В правата, където е станала злополуката, има ограничаване от 30 км/час.

В посока Панчарево лек автомобил губи ръководството и навлиза в насрещното придвижване. Възможно е да е подхванато изпреварване, макар че е неразрешено. В автомобила са пътували момче и момиче, които са се прибирали от фамилно празненство. Момчето е карало. Има версия, че има приложимост на алкохол, само че това ще кажат назначените експертизи, съобщи специалистът по пътна сигурност Диана Русинова тази заран по Нова тв.

По думите ѝ насрещно движещият се автомобил, в който са се врязали младежите, се е движил с 90 км/час. При челния им конфликт в тях се удря и трета кола.

„ Във втория автомобил е имало четирима души. Двама от тях са в тежко положение. Те са били в предната част на колата. Другите са с по-леки пострадвания. По-леко потърпевши са и пътуващите в третия автомобил. Загиналият в действителност е водачът в първата кола, а спътничката му е с тежки пострадвания и голям брой фрактури ”, уточни Русинова.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР