Човек убива човек заради врата. Врата. Не защото откраднал жена

...
Човек убива човек заради врата. Врата. Не защото откраднал жена
Коментари Харесай

Ако това ни е политиката, колко ли трябва да ни е велико цирковото изкуство?

Човек убива човек поради врата. Врата. Не тъй като откраднал жена му или запалил къщата му. Врата. 

Кметът на Якоруда, който бил разследван за злоупотреби, е открит мъртъв. С огнестрелна рана, с две дупки от патрони в телефон. Най-вероятна версия: самоубийство. 

Банда атакува и обира инкасо автомобил. Екшън. Фалшиви номера, подпалени коли, следене, подготовка. 

Едно дете от Перник не може да бъде открито към този момент пети ден. Всички в интернет станаха дипломирани детски психолози, следотърсачи и криминалисти. Детето към момента не е открито. 

Всичко това е извънредно и не би трябвало да съществува в новинарския поток в никакъв случай. Но действителният свят е подобен какъвто е. Има ги тези неща. За страдание обаче, нещо друго стартира да отплува отвън вниманието на българите, изморени от политически интриги и преливане от пусто в празно. Нещото е фактът, че месец и половина след изборите президентът към момента влачи едни разтегнати във времето „ съвещания “ и не дава първия мандат за сформиране на държавно управление. 

Изглежда на някой му се е усладила властта и мирише на прекратяване на конституцията? Да чакаме ли да мине непосредствено на ръководство посредством укази, тъй като служебното държавно управление си е един самобитен Държавен съвет (като през 1881 г.). 

Защо на приказки и на каузи отново е друго? Нали беше значимо да има работещ кабинет? Беше значимо да се откри формула в името на народа? Защо консултациите напредват със скорост две мисли дневно, три фрази на седмица? Така какъв брой още време ще продължаваме? Ами, в случай че реши, че би трябвало да ги повтори, че не са се разбрали добре от първия път? Къде отиваме? Коледа?

Нова година? Пролетта? Двайсет и четвърта? 

През това време: бюджет няма, нарастване на пенсиите няма да има, хората не помниха името на премиера, тъй като президентът взе всичко на ръчно ръководство, в лечебни заведения и компании се върнаха фрагменти на герберската власт, а сякаш Радев вдигаше пестник против „ мафията “ и намекваше, че тя е гербава също. Какво се промени? Нещо в Русия ли?

Междувременно, хората са непрекъсната жертва на страхова агитация, целяща да ги стресира, с цел да гласоподават за популисти или въобще да не гласоподават. Какво става, когато хората са обстрелвани с послания, съзнателно целящи суматоха? Убиват се един различен поради врата. 

Какво става, когато корупцията е прояла държавния уред, а един „ водач “ през днешния ден е срещу тия, на следващия ден е с тях, в други ден – „ ще забележим “, „ по какъв начин пристигна “? Умират кметове, простреляни. С по две дупки в телефона. А проверяващите допускат самоубийство. 

Когато в едно вътрешно министерство има повече политически чистки от звезди в небето и песъчинки на плажа, какво става? Става текучество на фрагменти, което прави такова течение, че се сменят корумпирана полицайка, пособия на някой дрогиран умъртвил дами на „ Черни връх “, с патрулка, дето пазила различен дрогиран, дето умъртвил човек на пътя, с върховен граничен служител на реда притискал компания за подкупи, с дрогирани служители на реда, хванати от сътрудниците си и още, и още…

А, да – и имаме обири като на кино. 

Междувременно старите ръководещи са намерили формулата да са „ прави “, като се надвикват и приказват за „ парапети “. Свалят равнището още повече, с цел да се харесат на масата и да дърпат фокуса настрана от корупцията. Ден да мине, различен да пристигна, то тяхното не се губи, не са на власт и не носят отговорност, само че техни фрагменти се върнаха по места на шефски постове, зимата е политически тежка, само че те не вадят кестените от огъня, на завет са, а ползите за предпазени. Ох живот, здравей, здравей. 

Хората, надъхани от ужасите, с които ги заливат, отвратени от политиците, които от ден на ден наподобяват на заядливи пияници от хоремага, се отхвърлят от това даже да се НАДЯВАТ на разумност в ръководството, обръщат тил и на избори, и на опити за съставяне на гражданско общество, събират багажа на децата си и ги пращат в чужбина. 

Свинята в кочината обаче е удовлетворена. Въргаля се. Нейното не се губи. И отново ще ви подготви избори. И хартиените бюлетини ще ви върне. 

Политици, които съзнателно нахъсват хората да си мислят, че разговорът в страната е крясъци и принуждение, придворните им медии, които усилват същото обръщение, в това време заливането с къде действителни, къде измислени проблеми, с цел да се стресира масата, води до незаинтересованост какво се случва на политическата сцена (за да може мафията да си управлява), както и до експанзия вътре в самата маса, на хората между тях (дреме ѝ на мафията за хората). 

Спасението е в нашите лични ръце, само че ще ви убия оптимизма: едни от най-четените вести са, че Сузанита е родила и че Алекс Богданска се гушка с нов мъж. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР