Човек, твърдящ, че е автор на кибератаката срещу сървърите на

...
Човек, твърдящ, че е автор на кибератаката срещу сървърите на
Коментари Харесай

Хакерът, ударил НАП, заплаши с нови атаки

Човек, твърдящ, че е създател на хакерската атака против сървърите на Националната организация за приходите, се е свързал с три от медиите, отразили случая. В писмо, изпратено до БТВ, в.”Капитал” и Нова телевизия, хакерът изяснява претекстовете си и акцентира, че е подготвен да направи обществени още масиви с данни.

„ Аз съм съветски жител с българска брачна половинка. Родителите ѝ сега живеят в България и видях с очите си какъв брой прецакана е вашата държава”, изяснява той в писмо, изпратено до БТВ.

По думите му течовете на данни са факт от 11 години и е имало хакерска атака през 2012 година, когато никой не е повярвал, че цели 30 гигабайта информация са били отмъкнати.

Вчера бяха предоставени на медиите част от информацията от Национална агенция за приходите (в която има данъчно-осигурителни данни и други персонални данни), само че в този момент в писмото има опасност, че в случай че правоохранителните органи не кажат истината по случая, ще качи всичко в съветски и български торент тракери и по този начин масивите ще станат обществени. Призивът на незнайния съветски жител е медиите да проучват информацията, изтекла от Национална агенция за приходите.

Ако пък хакерската атака бъде обект на подправени вести, хакерът ще отговори с публикуването на още две огромни порции информация от финансовото министерство.

3 медийни компании също са застрашени с това, че тяхна информация ще стане обществена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР