Човек трябва да консумира качествени протеини с всяко хранене. Диетологът,

...
Човек трябва да консумира качествени протеини с всяко хранене. Диетологът,
Коментари Харесай

Ето в кои часове е здравословно да се храните

Човек би трябвало да употребява качествени протеини с всяко хранене. Диетологът, експерт по хранене, създател на учебното заведение за здравословно хранене Lilystarfit, известният блогър Лилия Стародубцева описа за продуктите, богати на протеини и намаляващи апетита.

" По-добре е да ядете месо на обяд и да го избягвате за вечеря. Винаги комбинирайте месото със зеленчуци и зеленина. А за вечеря е по-добре да се ядат яйца със зеленчуци или риба със зеленчуци ", означи нутриционистът.

Според Стародубцева зърнените храни е най-добре да се употребяват през първата половина на деня и до обяд. Плодовете също е най-добре да се употребяват през първата половина на деня.

Специалистът отбелязва, че си коства да се откажем от хранителни артикули, които предизвикат ненужни внезапни скокове на захарта. Важно е да се пие задоволително вода и да се прибавят фибри към всяко хранене.

Вечерята не би трябвало да е тлъста или изобилна, с цел да може организмът да разгради и усвои утринното хранене. Хранете се разнообразно, а питателните артикули би трябвало пълноценно да насищат организма с нужните хранителни субстанции, оповестява РИАМО.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР