Човек трябва да изчака и да види какво означава завръщането

...
Човек трябва да изчака и да види какво означава завръщането
Коментари Харесай

Лидерът на преврата Ги Филип се репатрира в Хаити, тъй като мнозина поставят под съмнение следващата му роля в страната в размирици

„ Човек би трябвало да изчака и да види какво значи завръщането му, в случай че въобще има нещо “, Алекс Дюпюи, роден в Хаити социолог и някогашен професор в Уеслианския университет в Мидълтаун, Кънектикът, сподели в изявление. „ Той няма безусловно да бъде основното настоящо лице в драмата, която се случва в Хаити и в ужасната политическа обстановка. “

Адвокатът на Филип, Жан Жозеф Луишер, удостовери пред Асошиейтед прес, че Филип е дошъл в столицата на Порт-о-Пренс в четвъртък сутринта. Филип не можа да бъде открит незабавно за коментар.

Филип в миналото е бил шеф на полицията в северния крайбрежен град Кап-Хаитиен и по-късно е упрекнат в образуване на офанзиви против полицейски сектори и други цели, до момента в който е бил в заточение в Доминиканската област Република.

Той се завърна в Хаити през 2004 година и поведе група бунтовници, които превзеха Кап-Хаитиен, до момента в който той се причисли към въстание, което докара до свалянето на президента Жан-Бертран Аристид.

Филип беше задържан в Хаити през ян...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР