„Човек трябва да избере своето поприще, а аз съм избрал

...
„Човек трябва да избере своето поприще, а аз съм избрал
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Дойде време за леви решения и политики


„ Човек би трябвало да избере своето занятие, а аз съм избрал София ", съобщи водачът на столичните социалисти

Правя поръчка за идващ мандат като градски ръководител на Българска социалистическа партия - София. Човек би трябвало да избере своето занятие, а аз съм избрал София. Камъкът си тежи на мястото. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов в предаването „ Офанзива " по Канал 3.

„ Тази градска конференция е свършек на последни 4 години. Немалко постигнахме, има още какво да създадем и в идващите години ", уточни водачът на столичните социалисти.

Той регистрира триумфите през изтичащия мандат, в който е отпред на софийската организация и благодари на всички членове и симпатизанти. Паргов сподели, че на президентските избори Българска социалистическа партия е станала първа политическа мощ - нещо, което не се случва постоянно в столицата. „ София е дясна и труднопробиваема за Българска социалистическа партия в последните 30 години и тези достижения и триумфи се броят на пръстите на едната ръка. След това, на парламентарните избори приносът на софийската организация в общия резултат е близо 160 000 гласа от общо малко над 950 000 ", напомни Калоян Паргов и добави, че сходен резултат Българска социалистическа партия в София през последните 20 години е имала единствено два пъти - през 2005 и през 2013 година, когато партията образува ръководството на страната. Той посочи и постигнатото на европейските избори - за първи път над 70 000 гласа, при оптимално 64 000 в предходни такива. " Разбира се, венецът на този мандат бяха локалните избори, тъй като те са тест и оценка за всяка локална организация. 2015 година беше разгром за Българска социалистическа партия - нито един регионален град, нито един регион на София, спад на 7 съветника. Тогава се зарекохме, че ще вземем реванш през 2019 година и се готвихме 4 години ", уточни той.

„ Вътрешнопартийната полемика в Българска социалистическа партия в никакъв случай не е серпантина 130 години - тя се води към хрумвания, правила, към полезности, политики и посока, в която да върви партията. Когато се стигне до личностен спор, това е пагубно - в средносрочен и дълготраен проект. Колкото повече се раздухва и експонира, вреди за партията. Мисля, че на всички участници в това съревнование би трябвало да им е светнала една алена лампичка ", означи ръководителят на БСП- София.

Калоян Паргов смята, че парламентарните избори ще бъдат крайъгълен камък и борба не за опция, а за вероятност. Според него COVID-19 сътвори нова конюнктура в света, в Европа и у нас. Целият свят се трансформира. Неолибералният модел стартира да изчезва и да се заменя с други визии за развиване на страната. „ Дойде време за леви решения и политики. Това е огромното предизвикателство пред Българска социалистическа партия, което би трябвало да употребява като късмет ", уверен е Паргов. „ Вследствие на коронакризата една огромна електорална маса се отдели - тя е разнородна и търси някой да я поведе ", добави той. По думите му това е времето, в което левицата би трябвало да работи и да потвърди и покаже, че може да заслужи доверието на подобен вид електорат.

Лидерът на Българска социалистическа партия - София разяснява и последните развития в политическия живот в България, като означи, че междуинституционалната война разрушава държавността. Според него, в случай че някой си мисли, че рушейки държавността по всевъзможен начин, а след яхне страната и всичко ще утихне и ще бъде без спънки, се лъже грубо. „ Същото важи и за Българска социалистическа партия. Това са неверни мисли и подходи ", уверен е Калоян Паргов.

По думите му Националният съвет на левицата ще вземе решение дали да поддържа Румен Радев, в случай че той реши да се кандидатира за втори президентски мандат. „ На този стадий Българска социалистическа партия няма съображение да се разграничава от Румен Радев. Тази оценка ние ще дадем през идната година, когато настъпи моментът за подготовка и осъществяване на президентските избори ", означи Калоян Паргов.

По мотив плана на Мая Манолова, Паргов уточни, че тя се е позиционирала център-дясно и при нея няма представители на лявото. „ Тя продължава да бъде омбудсман в сянка както на софийско, по този начин и на национално равнище. Сигурно ще я забележим и на парламентарните изборите, което ще е тест за нея ", смята той.

Според него колкото и хора да са излезли от Българска социалистическа партия с опит да създадат планове в левия политически набор, не са съумели да се осъществят сполучливо на политическата сцена. „ Камов, Томов, Първанов, Дончева. Може и някои от тях да са имали кратковременни триумфи, само че нито един от тях не е съумял значително да се задържи на равнище в политическия развой ", добави той.

Председателят на Българска социалистическа партия - София дефинира като образец за цяла България консолидацията на лявото по време на локалните избори в столицата, когато партиите са застанали зад една кандидатура. „ Това беше значим сигнал, тъй като в основата на тези достижения стоят три значими „ К " - консолидация на партията, което е в основата, консолидация на лявото, което го постигнахме, и консолидация на онази част от обществото, което желае смяна ", посочи Калоян Паргов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР