Човек се чувства по-спокоен и щастлив, след като е дискутирал

...
Човек се чувства по-спокоен и щастлив, след като е дискутирал
Коментари Харесай

7 теми, които обсъждат щастливите двойки

Човек се усеща по-спокоен и благополучен, откакто е дискутирал с колегата си съществени тематики - това потвърди изследване, оповестено в Psychological Science.

Психолозите записали и анализирали диалозите. Част от двойките обсъждали тематики свързани с храната и времето, а други дискутирали проблеми, свързани с философия, обучение, вяра. Мъжете и дамите, които 10% от времето обсъждали повърхностни тематики, се чувствали по-удовлетворени в съпоставяне с тези, които посветили на това 2-3 пъти повече време.

А разискването на съществени тематики, които при започване на връзката и двамата сътрудници избягвали, укрепвало взаимното доверие, открило изследването.

Ето препоръките на психотерапевта Ксения Каспарова, представени от passion.ru за главните 7 основни тематики, които укрепват връзките в двойката.

Чувства

Как мина твоят ден? Партньорите постоянно разискват какво са свършили.

Постарайте се да споделяте не какъв брой сте преуморени от работа и на какво голямо прочувствено напрежение сте подложени, а кажете просто по какъв начин се чувствате. Постарайте се да придвижите в дома насладата и вдъхновението, което сте претърпели.

Когато слушате индивида до себе си, задавайте въпроси, с цел да изясните какво се случва в душата му. Така с удивление ще откриете по какъв начин се трансформира неговия вътрешен свят.

Претенции и обиди

Само по време на спор двойките сипят обвинявания и нападки. През останалото време се въздържат от упреци, с цел да не скапват връзките си с обичания. Сменете тактиката.

Ако непрекъснато избягвате мъчителни тематики, вие се отдалечавате един от различен и връзката изстива.

А, когато сте гневни, казвате неща, за които по-късно съжалявате.

Обидите, колкото и да са дребни, не изчезват от самосебе си, а се натрупват. И могат да се изчистят единствено, в случай че говорите и ги обсъждате.

Кажете почтено и с почитание на колегата си какво не харесвате и не приемате. Старайте се да говорите умерено и да изслушвате какво ви споделя. Вероятно и той ще има причини, върху които би трябвало да помислите.

Еротични мечти

Дори от дълго време да сте дружно, евентуално всеки от вас си има своя „ алена стая “ (спомнете си стаята на Крисчън Грей от романа на Ел Джеймс “50 нюанса сиво “), в която желае да осъществя тайните си полови стремежи.

Прочетете останалите 4 тематики, които разискват щастливите двойки на страниците на Новите родители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР