Човек прекарва 90% от времето си в затворени пространства –

...
Човек прекарва 90% от времето си в затворени пространства –
Коментари Харесай

В дом с йони се живее по-добре

Човек прекарва 90% от времето си в затворени пространства – вкъщи, в офиса, на посетители, в ресторант...

И до момента в който стои вътре, вдишва и издишва впечатляващите 25 кг въздух на денонощие. Знаем ли обаче какво е качеството на въздуха, който дишаме у дома? Има ли по какъв начин да създадем въздуха по-добър за дишане? На всички тези въпроси дават отговор експертите на.

Какво дефинира качеството на въздуха вкъщи

Качеството на въздуха у дома се въздейства освен от атмосферния въздух, който „ пускаме “ вкъщи до момента в който проветряваме, само че и от мебелите, уредите и даже боите, с които „ съжителстваме “ у дома.

Всички детайли на интериора отделят невидими субстанции и талази, които въздействат на въздуха. Добавяме и фактори като температура, миризма, прахуляк, бактерии и получаваме целия въздушен „ коктейл “, който вдишваме непрестанно.

Какво е „ прекрасен за дишане “ въздух

 i iStock/Getty Images

Знаете ли какво отличава чистия и пресен въздух, като след дъжд да вземем за пример или край морето, от „ елементарния “ въздух? Малките невидими йони. Когато е валял дъжд, когато сме покрай вода или до гора, въздухът е кондензиран с йони.

Концентрацията на йони въздейства позитивно върху организма и оказва помощ за филтриране на въздуха от прахови частици. Йоните притеглят фината прахуляк и полените и ги трансформират в по-големи и по-тежки единици. Те бързо падат на пода и не могат да бъдат вдишани. Точно както въздухът след дъжд е рафиниран.

Как да увеличим йоните във въздуха вкъщи

Нека първо разбираем какво отстранява потребните йони от въздуха вкъщи. Това са най-много уредите, които имат електромагнитно лъчение, както и някои настилки от изкуствени материали.

За да се увеличи наличието на йони във въздуха, е значимо да избирате материи, оптимално близки до природата, естествени и екологични, да проветрявате постоянно, изключително когато вали дъжд и да отглеждате пречистващи въздуха растения.

Много значима е и боята, с който са боядисани стените. Изберете такава, която потвърдено покачва броя на йоните във въздуха като боята. Боята генерира въздушни йони, изключително в случай че е съчетана със специфичните шпакловки ЙонитФино или Йонит Финиш изпод. Тези шпакловки поддържат относителната мокрота на въздуха в удобния диапазон от 40-60%, а тогава боята генерира най-вече йони.
 Как да увеличим йоните във въздуха вкъщи  Как да увеличим йоните във въздуха вкъщи  Как да увеличим йоните във въздуха вкъщи  Как да увеличим йоните във въздуха вкъщи
Проучванията на Университета във Фрайбург*, удостоверяват позитивното въздействие на въздушните Йонит йони. В пространства, боядисани с ЙонитКолор йоните във въздуха се усилват неколкократно и въздухът се резервира доста чист за разлика от сравнителното помещение с елементарна багра.

За кои пространства е подобаваща

 i iStock/Getty Images

Най-кратко казано – за всички, в които живеят хора. В детските стаи йонизиращата въздуха багра оказва помощ да се понижат алергените – и прахови, и поленови частици биват привлечени като магнит от въздушните йони, след което бързо падат на земята.

В спалнята, където тялото ни се възвръща всяка нощ, също е значимо да има високо наличие на въздушни йони, защото те имат благотворно влиение върху възстановителните сили и имунния отговор на тялото.

А за офиса, където прекарваме по-голямата част от дните си и където е цялостно с техника, йонизираните стени ще са жест към чиновниците и тяхното здраве.

Пролетта е превъзходен миг за ободряване на дома и офиса, тъй че дано тази година освежаването да е освен за очите, само че и за здравето ни.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР