Човек може да си купи щастие с пари, ако ги

...
Човек може да си купи щастие с пари, ако ги
Коментари Харесай

Щастието може да се купи с пари, вижте как

Човек може да си купи благополучие с пари, в случай че ги похарчи, с цел да си обезпечи повече време за себе си, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на обява в сп. " Протоколи на Американската академия на науките ".

Изследването е обхванало над 6000 души от четири страни - Съединени американски щати, Канада, Дания и Холандия. За задачите му експерти от Харвардския бизнес лицей са дали на участниците избрана сума за интервал от две седмици.

През първата седмица изследваните лица е трябвало да си купят нещо материално, да вземем за пример риза. На идната участниците е трябвало да похарчат парите за услуги, да вземем за пример поддържане на семейството или поръчка на артикули онлайн, спестяващи им време, което могат да употребяват за самите себе си.

Изследователите са открили, че тестваните лица са били по-щастливи, когато са си обезпечили повече свободно време, в сравнение с от материалната облага.

Предишно изследване е посочило, че хората изпитват по-голямо благополучие и когато харчат, с цел да оказват помощ на близките, или за лични приятни прекарвания, да вземем за пример посещаване на спа център.

" С пари може да се купи благополучие, стига да са изхарчени по верен метод ", споделя Елизабет Дън от изследователския екип.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР