Човек може да се чувства болен непрекъснато в продължение на

...
Човек може да се чувства болен непрекъснато в продължение на
Коментари Харесай

Kaкви са причините за непрекъснатата умора и как да я преборим

Човек може да се усеща болен непрестанно в продължение на няколко дни, седмици или месеци заради липса на сън, стрес, тревога или неприятен режим на хранене.
В други случаи може повода да е медицински проблем. Според центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията в Съединени американски щати през 2019 година към 60% от възрастните хора са имали най-малко едно хронично или дълготрайно положение, а 40% имат две или повече.
В тази публикация ще разгледаме аргументите, признаците и лекуването на човек, който се усеща болен от самото начало
По-долу са някои от най-честите аргументи, заради които човек постоянно може да се усеща болен, другите признаци и по какъв начин да се отнасяме към всеки един от тях.

Тревожност
Много хора не могат да свържат тревогата с възприятието за утежняване на здравословното положение, само че постоянно тя може да накара човек да се почувства болен. Човек с тревога може да се почувства зле или да се разболява по-често, тъй като неговата тревога отслабва имунната му система.
Други признаци на тревога включват: изпотяване, дефицит на въздух, зашеметяване, нараснал сърдечен темп, трептене или възприятие за мраз, отбягване на избрани обстановки.
Нормално е хората да са обезпокоени от време на време за нещо. Когато обаче човек се усеща угрижен непрестанно, е добре да се посъветва с лекаря си.

Хроничен стрес
Изпитването на стрес е изцяло обикновено, само че непрекъснатият стрес може доста да повлияе на мозъка и тялото. Екстремен стрес, като този, породен от тъга, потрес или травматични прекарвания, също може да повлияе на хората физически. Хората с продължителен или рисков стрес могат да имат доста разнообразни признаци, защото стресът визира имунната и нервната система, хормоните и действието на сърцето. Други признаци на продължителен стрес могат да включват: липса на сила, храносмилателни проблеми като диария, коремни болки, гадене и запек, бодърствуване или затруднено заспиване, тревога, мускулни болки или вдървеност, главоболие, по-чести инфекции като настинки, грип и инфекции на пикочните пътища, понижено предпочитание за присъединяване в обществени действия

Липса на сън
Редовният сън е значим за психологичното и физическото здраве. Когато някой е хронично лишен от сън, може да се усеща болен от самото начало. Много хронични болести могат да попречат на съня. Честите признаци на хронично отнемане от сън или неналичието на съответен сън включват: унесеност денем, обща отмалялост, затруднена централизация при вършенето на задания, нервност и тревога, меланхолия...
Общите способи за възстановяване съня включват: да зададете график за заспиване и пробуждане и да се придържате към него даже в почивните дни, унищожаване на източниците на разпръскване в спалнята като да вземем за пример: телефони, преносими компютри и други. Избягвайте енергийни питиета и прекалено много кофеин. Отпуснете се преди лягане с йога, медитация, топла вана или книга.

Лоша диета и дехидратация
Дехидратацията и недохранването или неприятен режим на хранене - и двете са стрес за тялото ви. Хроничната липса на подобаващи хранителни субстанции и вода може да провокира доста проблеми, в това число: хронична отмалялост и уязвимост, зашеметяване или замаяност, затруднена централизация, неприятен имунитет и удължено време за излекуване, загуба на тегло.
Препоръките за дневен банкет на вода се разграничават според от възрастта на индивида, пола, положението му или болестта. Често се споделя, че множеството хора би трябвало да пият минимум 6 до 8 чаши вода на ден.

Лоша хигиена
Лошата физическа хигиена, изключително устната, може да аргументи разнообразни признаци, които да накарат някои хора да се усещат заболели от самото начало. Лошата хигиена прави по-лесно за бактериите да се популяризират и развиват, което е допустимо да докара до зараза. Кожата е естествената преграда на организма към неща, които могат да причинят зараза като бактерии и вируси. Измиването на тялото и поддържането на облеклата и постелките чисти може да помогне да се предпазите от бактериите. Хората имат доста кръвоносни съдове във венците си. Това кръвоснабдяване значи, че хроничните, нелекуваните инфекции на венците могат да се разпространят в тялото. Тежката болест на венците също е обвързвана с няколко медицински положения.

Алкохол, кофеин, опиати и медикаменти
Алкохолът, кофеинът и някои медикаменти е известно, че пречат на съня, което може да докара до общо възприятие на неразположение. Прекомерната или продължителна приложимост на химикали, които работят като стимуланти или депресанти, може да аргументи някои умствени и физически промени.
Трябва да се заобикалят питиета, храни и медикаменти с химически добавки в тях, изключително вечер или преди лягане. Важно е да запомните, че кофеинът и захарта могат да имат мощен резултат върху метода, по който човек се усеща.

Имунни положения
Автоимунните положения отслабват имунната система и улесняват развиването на инфекции, настинки и грип. Това значи, че хората с хронични имунни положения са склонни да се усещат заболели по-често и може да отнеме повече време за възобновяване им от болести. Честите имунни положения, които могат да накарат хората да се усещат заболели от самото начало, включват лупус, ХИВ, възпалително заболяване на червата, астма, артрит, алергии, диабет вид 1, множествена склероза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР