Човек лежи на дивана в къщи вечерта, гладен е, а

...
Човек лежи на дивана в къщи вечерта, гладен е, а
Коментари Харесай

Рейкявик е първият град, в който дронове разнасят поръчки с храна

Човек лежи на дивана в къщи вечерта, гладен е, а няма нищо в хладилника. Мързи го да отиде до магазина, поръчва храна и откакто на вратата се позвъни, се поглежда в огледалото и вижда разчорлена коса и смачкана пижама. Вече стартира да съжалява, че ще се покаже пред чужд.

Съвсем скоро сходни проблеми няма да имат жителите на Рейкявик. Исландската столица стана първият град в света, в който може да се поръча храна, доставена с дрон до тъкмо несъмнено място. Услугата се предлага от локална компания, като задачата ѝ е да се понижи използването на гориво и да се съкратят периодите на доставка. Проектът се осъществя с производителя на дронове Flytrex.

Досега сходна услуга се оферираше от водача в региона на онлайн продажбите " Амазон " (Amazon). Компанията обаче прави доставки с дрон единствено до някои села във Англия и не обслужва градски региони.

Дроновете ще изхвърчат от централата на исландската компания " АНА ", която се намира в индустриалната зона на града до едно от пристанищата. Машините ще кацат в един от централните паркове в Рейкявик, както и в едно от предградията като точно оттова клиентите ще могат да взимат своята поръчка.

Идеята на компанията е нейни водачи да взимат храната от двете места и да я закарат до вратата на поръчалите я и по този метод да се спести стоенето в тапи или интензивния на моменти трафик. Ако услугата бъде призната добре, ще бъдат добавени още дестинации.

Първоначално от " АНА " желаят хората да се срещнат с технологията, да свикнат с концепцията, че няма да се срещнат с жив човек, който да им достави храната и чак тогава дроновете да стартират да летят до тъкмо избрани жилищни квартали, а по-късно даже и до съответни здания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР