Човек, който дарява светлина, никога не остава на тъмно. Това

...
Човек, който дарява светлина, никога не остава на тъмно. Това
Коментари Харесай

Болна от левкемия жена помогна на друг нуждаещ се

Човек, който подарява светлина, в никакъв случай не остава на мрачно. Това споделя Анастасия Арикова, която е пациент с онкохематологично заболяване.

От три години Анастасия се бори с левкемията. Битка, в която неразделно вземат участие брачният партньор ѝ Сокол и 4-годишният им наследник Пресиян. По думите на Анастасия, заболяването ѝ е откраднала прекомерно доста.

„ Увереността в утрешния ден, взела ми е прелестната работа. Взела ми е моментите, когато детето ми пораства и аз не мога да съм до него и не мога да му да му дам, това, което желая да му дам”, споделя Анастасия пред БТВ.

След трансплантация на стволови кафези през 2017-а, всички си отдъхват. За 6 месеца Анастасия е излекувана. Но заболяването се връща. Надежда за цялостно излекуване дават лекари в Германия. Лечението обаче коства 230 хиляди евро. Анастасия кандидатства за финансиране от страната, само че такова ѝ е отказано. Тогава тя сама провежда акция, с цел да събере парите.

Въпреки, че всеки един лев е стъпка към сбъдванетто на фантазията да е здрава, Анастасия не се поколебава да помогне, когато вижда апел за това от непосредствен другар. Дарява 10 $ и то на човек, който не познава.

„ Без да се замисля взех решение да направя този жест, тъй като някои от хората, които ми оказват помощ на мен разполагат с по 20 лв. на седмица и те вземат решение да ми дарят единия лев или 10 лв.. Когато го направих, това беше в действителност от душа и сърце”, споделя още Анастасия.

Мъжът, към който Анастасия прави благородния жест, живее оттатък океана и е учител по публицистика в Калифорнийския държавен университет. През 2012 при ски случай Христофор чупи гръбнака си. Оттогава до през днешния ден е имал доста сложни моменти. Точно в един подобен миг, до него стига благият жест на Анастасия. „ Това оказва помощ, когато знаеш, че има хора, които те поддържат, които застават зад тебе - било с дума, с рамо, било финансово, даже да е напълно мъничко”, споделя Христофор Караджов.

Тук в България надпреварата на Анастасия с времето продължава, с цел да успее да събере цялата сума, да замине и да победи заболяването.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР